Lavkarbo sellerirotsuppe

Ja takk, meld meg på (gratis)

Fyldig sellerirotsuppe med løk!

Lavkarbo sellerirotsuppe er en supergod og fyldig suppe som både er melkefri, glutenfri og vegetar.

Dersom suppen ikke trenger å være vegetar kan du bytte ut grønnsaksfonden med kyllingfond for enda mer smak.

Du velger selv om du vil bruke fløte eller alpro cooking. Alpro cooking har færre karbohydrater og kalorier enn fløte, så dersom du teller begge deler anbefaler vi alpro cooking.

Visste du at sellerirot kun inneholder 2.8 gram karbohydrater per 100 gram. Suppen inneholder derfor svært få karbohydrater per porsjon og kan fint spises i et ketogent kosthold.

Det er alltid godt med brød til suppe. Vi kan anbefale vårt arktiske ketobrød, som du finner oppskrift til her.

Lavkarbo sellerirotsuppe

Lavkarbo sellerirotsuppe

Lavkarbo sellerirotsuppe

5 fra 1 stemme
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 20 minutes
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 256kcal | Karbohydrater: 6.9g | Protein: 4.6g | Fett: 17.8g
Allergener
Selleri

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 1 ss meierismør evt. olje for melkefritt resultat
  • 1 løk
  • 200 gram sellerirot
  • 2.5 dl vann
  • 2.5 dl alpro cooking evt. fløte
  • 1.5 ts kyllingfond evt. grønnsaksbuljong for vegetar
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 1 krm muskat
  • 0.5 ts paprikapulver
  • Salt og pepper
  • Evt. kruspersille til servering

Fremgangsmåte

  • Skjær løk i terninger og stek dette i en gryte med smør eller olje. Stekes i fem minutter.
  • Skrell selleriroten og skjær den i terninger. Tilsett terningene i gryten med løk. Hell over vann og kok opp. Kok selleriroten mør.
  • Bruk en stavmikser eller blender til å lage en klumpfri masse.
  • Tilsett de øvrige ingrediensene og kok opp. Tilsett mer væske dersom du syntes suppen blir for tykk. Smak til med salt og pepper.
  • Strø over hakket kruspersille før servering.

Kommentar

Suppen smakker skikkelig godt til lavkarbo brød, for eksempel arktisk ketobrød


Recent Posts

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search