LAVKARBO PROTEINKAKE - SJOKOLADE
Porsjoner: 1 kake (1 kake gir 12 kakestykker)
Kalorier: 256kcal
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
Proteinkake
- 4 egg
- 300 g creme fraiche
- 40 g myseproteinisolat bakeprotein + MCT
- 30 g havrefiber
- 80 g Finesse bakesukker
- 50 g kakaopulver
- 1 ts bakepulver
- 0.5 ts xanthan gum
- 0.25 ts salt
- 1 ts instant kaffe blandet i et eggeglass med varmt vann
Sjokoladekrem
- 85 g sjokolade uten sukker
- 250 g romtemperert kremost naturell
- 45 g Sukrinmelis
- 15 g kakaopulver
- 6 dråper romessens (kan utelates)
- Evt. bringebær som topping
Proteinkake
Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
Bland alle ingrediensene i en bolle og pisk til en jevn røre.
Dekk bunnen av en 24 cm kakeform med bakepapir. Smør formen med smør før du heller røren i formen.
Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter. Sjekk at den er gjennomstekt med en bakenål før du tar den ut.
Avkjøl kaken helt før du smører den med sjokoladekrem.
Sjokoladekrem
Smelt sjokolade over vannbad.
Pisk de øvrige ingrediensene til en jevn krem. Pisk inn litt og litt smeltet sjokolade.
Smør sjokoladekremen på proteinkaken. Dryss over litt kakaopulver og topp med bringebær etter ønske.
Kalorier: 256kcal | Karbohydrater: 2,8g | Protein: 9,4g | Fett: 20,7g