Lavkarbo proteinkake med lavt kaloriinnhold og høyt proteininnhold!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Vår superpopulære saftige sjokoladekake er laget med blant annet mandelmel. Med utgangspunkt i denne kaken har vi laget en proteinrik sjokoladekake uten nøtter.
Vi har erstattet mandelmel med myseproteinisolat bakeprotein + MCT og havrefiber som kjøpes hos tights.no.
Du kan bruke den søtningen du foretrekker i kaken. Vi har brukt Finesse bakesukker i kaken og Sukrinmelis i sjokoladekremen.
Det skal ikke så mye søtning til i sjokoladekremen fordi det også skal brukes sukkerfri sjokolade, som også bidrar med sødme. Sukrinmelis brukes derfor i så små mengder at det ikke gir bismak, slik store mengder erytritol kan gi.
Som smaksforsterker i sjokoladekremen tilsatte vi noen dråper romessens. Dette gi en skikkelig god smak til kremen. Du kan utelate dette dersom du ikke er glad i romessens. Andre smaker som kan tilsettes er karamellessens eller vanilje.
Sjekk gjerne vår oppskrift på supersaftig lavkarbo sjokoladekake her. Eller finn inspirasjon til andre kakeoppskrifter her.
LAVKARBO PROTEINKAKE - SJOKOLADE
Pin Vurdering Print RecipeNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Proteinkake
- 4 egg
- 300 g creme fraiche
- 40 g myseproteinisolat bakeprotein + MCT
- 30 g havrefiber
- 80 g Finesse bakesukker
- 50 g kakaopulver
- 1 ts bakepulver
- 0.5 ts xanthan gum
- 0.25 ts salt
- 1 ts instant kaffe blandet i et eggeglass med varmt vann
Sjokoladekrem
- 85 g sjokolade uten sukker
- 250 g romtemperert kremost naturell
- 45 g Sukrinmelis
- 15 g kakaopulver
- 6 dråper romessens (kan utelates)
- Evt. bringebær som topping
Fremgangsmåte
Proteinkake
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
- Bland alle ingrediensene i en bolle og pisk til en jevn røre.
- Dekk bunnen av en 24 cm kakeform med bakepapir. Smør formen med smør før du heller røren i formen.
- Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter. Sjekk at den er gjennomstekt med en bakenål før du tar den ut.
- Avkjøl kaken helt før du smører den med sjokoladekrem.
Sjokoladekrem
- Smelt sjokolade over vannbad.
- Pisk de øvrige ingrediensene til en jevn krem. Pisk inn litt og litt smeltet sjokolade.
- Smør sjokoladekremen på proteinkaken. Dryss over litt kakaopulver og topp med bringebær etter ønske.
Aldri hørt om proteinkake før men den var kjempegod!