Lavkarbo proteinkake – sjokolade

Lavkarbo proteinkake med lavt kaloriinnhold og høyt proteininnhold!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere.

Vår superpopulære saftige sjokoladekake er laget med blant annet mandelmel. Med utgangspunkt i denne kaken har vi laget en proteinrik sjokoladekake uten nøtter.

Vi har erstattet mandelmel med myseproteinisolat bakeprotein + MCT og havrefiber som kjøpes hos tights.no.

Du kan bruke den søtningen du foretrekker i kaken. Vi har brukt Finesse bakesukker i kaken og Sukrinmelis i sjokoladekremen.

Det skal ikke så mye søtning til i sjokoladekremen fordi det også skal brukes sukkerfri sjokolade, som også bidrar med sødme. Sukrinmelis brukes derfor i så små mengder at det ikke gir bismak, slik store mengder erytritol kan gi.

Lavkarbo proteinkake - sjokolade

Som smaksforsterker i sjokoladekremen tilsatte vi noen dråper romessens. Dette gi en skikkelig god smak til kremen. Du kan utelate dette dersom du ikke er glad i romessens. Andre smaker som kan tilsettes er karamellessens eller vanilje.

Sjekk gjerne vår oppskrift på supersaftig lavkarbo sjokoladekake her. Eller finn inspirasjon til andre kakeoppskrifter her.

Lavkarbo proteinkake - sjokolade

Lavkarbo proteinkake - sjokolade

LAVKARBO PROTEINKAKE - SJOKOLADE

5 fra 3 stemmer
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 1 hr
Antall: 1 kake (1 kake gir 12 kakestykker)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 256kcal | Karbohydrater: 2.8g | Protein: 9.4g | Fett: 20.7g
Allergener
Egg
Melk

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Proteinkake

Sjokoladekrem

  • 85 gram sukkerfri sjokolade
  • 250 gram kremost naturell (romtemperert)
  • 45 gram sukrinmelis
  • 15 gram kakaopulver
  • 6 dråper romessens (kan utelates)
  • Evt. bringebær som topping

FREMGANGSMÅTE

Proteinkake

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 180 grader.
  • Bland alle ingrediensene i en bolle. Pisk til en klumpfri røre.
  • Dekk bunnen av en kakeform med bakepapir. Smør formen med smør eller olje. Hell røren i formen.
  • Stek kaken midt i ovnen i 30 minutter. Sjekk at den er gjennomstekt før du tar den ut.
  • La kaken avkjøles helt før du smører den med sjokoladekrem.

Sjokoladekrem

  • Smelt sjokolade over vannbad.
  • Pisk de øvrige ingrediensene til en klumpfri krem. Pisk inn litt og litt smeltet sjokolade.
  • Smør sjokoladekremen på proteinkaken. Dryss over litt kakaopulver og topp med bringebær etter ønske.
Recent Posts
Kommentar
  • Ove
    Svar

    5 stars
    Aldri hørt om proteinkake før men den var kjempegod!

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search