Lavkarbo proteinkake – sjokolade





Lavkarbo proteinkake med lavt kaloriinnhold og høyt proteininnhold!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Vår superpopulære saftige sjokoladekake er laget med blant annet mandelmel. Med utgangspunkt i denne kaken har vi laget en proteinrik sjokoladekake uten nøtter.

Vi har erstattet mandelmel med myseproteinisolat bakeprotein + MCT og havrefiber som kjøpes hos tights.no.

Du kan bruke den søtningen du foretrekker i kaken. Vi har brukt Finesse bakesukker i kaken og Sukrinmelis i sjokoladekremen.

Det skal ikke så mye søtning til i sjokoladekremen fordi det også skal brukes sukkerfri sjokolade, som også bidrar med sødme. Sukrinmelis brukes derfor i så små mengder at det ikke gir bismak, slik store mengder erytritol kan gi.

Lavkarbo proteinkake - sjokolade

Som smaksforsterker i sjokoladekremen tilsatte vi noen dråper romessens. Dette gi en skikkelig god smak til kremen. Du kan utelate dette dersom du ikke er glad i romessens. Andre smaker som kan tilsettes er karamellessens eller vanilje.

Sjekk gjerne vår oppskrift på supersaftig lavkarbo sjokoladekake her. Eller finn inspirasjon til andre kakeoppskrifter her.

Lavkarbo proteinkake - sjokolade

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo proteinkake - sjokolade

LAVKARBO PROTEINKAKE - SJOKOLADE

5 fra 4 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 1 time
Antall: 1 kake (1 kake gir 12 kakestykker)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 256kcal | Karbohydrater: 2.8g | Protein: 9.4g | Fett: 20.7g
Allergener
Egg
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Proteinkake

Sjokoladekrem

Fremgangsmåte

Proteinkake

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
  • Bland alle ingrediensene i en bolle og pisk til en jevn røre.
  • Dekk bunnen av en 24 cm kakeform med bakepapir. Smør formen med smør før du heller røren i formen.
  • Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter. Sjekk at den er gjennomstekt med en bakenål før du tar den ut.
  • Avkjøl kaken helt før du smører den med sjokoladekrem.

Sjokoladekrem

  • Smelt sjokolade over vannbad.
  • Pisk de øvrige ingrediensene til en jevn krem. Pisk inn litt og litt smeltet sjokolade.
  • Smør sjokoladekremen på proteinkaken. Dryss over litt kakaopulver og topp med bringebær etter ønske.

Kommentarer
  • Ove
    Svar

    5 stjerner
    Aldri hørt om proteinkake før men den var kjempegod!

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search