
Ja takk, meld meg på (gratis)
Lavkarbo proteinkake med lavt kaloriinnhold og høyt proteininnhold!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Vår superpopulære saftige sjokoladekake er laget med blant annet mandelmel. Med utgangspunkt i denne kaken har vi laget en proteinrik sjokoladekake uten nøtter.
Vi har erstattet mandelmel med myseproteinisolat bakeprotein + MCT og havrefiber som kjøpes hos tights.no.
Du kan bruke den søtningen du foretrekker i kaken. Vi har brukt Finesse bakesukker i kaken og Sukrinmelis i sjokoladekremen.
Det skal ikke så mye søtning til i sjokoladekremen fordi det også skal brukes sukkerfri sjokolade, som også bidrar med sødme. Sukrinmelis brukes derfor i så små mengder at det ikke gir bismak, slik store mengder erytritol kan gi.
Som smaksforsterker i sjokoladekremen tilsatte vi noen dråper romessens. Dette gi en skikkelig god smak til kremen. Du kan utelate dette dersom du ikke er glad i romessens. Andre smaker som kan tilsettes er karamellessens eller vanilje.
Sjekk gjerne vår oppskrift på supersaftig lavkarbo sjokoladekake her. Eller finn inspirasjon til andre kakeoppskrifter her.

LAVKARBO PROTEINKAKE - SJOKOLADE
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)


Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Proteinkake
- 4 egg
- 300 gram creme fraiche
- 40 gram myseproteinisolat bakeprotein + MCT
- 30 gram havrefiber
- 80 gram finesse bakesukker
- 50 gram kakaopulver
- 1 ts bakepulver
- 0.5 ts xanthan gum
- 0.25 ts salt
- 1 ts instant kaffe blandet i et eggeglass med varmt vann
Sjokoladekrem
- 85 gram sukkerfri sjokolade
- 250 gram romtemperert kremost naturell
- 45 gram sukrinmelis
- 15 gram kakaopulver
- 6 dråper romessens (kan utelates)
- Evt. bringebær som topping
Fremgangsmåte
Proteinkake
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
- Bland alle ingrediensene i en bolle og pisk til en jevn røre.
- Dekk bunnen av en 24 cm kakeform med bakepapir. Smør formen med smør før du heller røren i formen.
- Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter. Sjekk at den er gjennomstekt med en bakenål før du tar den ut.
- Avkjøl kaken helt før du smører den med sjokoladekrem.
Sjokoladekrem
- Smelt sjokolade over vannbad.
- Pisk de øvrige ingrediensene til en jevn krem. Pisk inn litt og litt smeltet sjokolade.
- Smør sjokoladekremen på proteinkaken. Dryss over litt kakaopulver og topp med bringebær etter ønske.
Aldri hørt om proteinkake før men den var kjempegod!