Gå tilbake
Skrive ut
Oppskrifts bilde
Ernærings Etikett
–
+
porsjoner
Mindre
Normal
Større
LAVKARBO PROTEINKAKE - SJOKOLADE
Allergener:
Egg, Melk
Tid:
1
time
time
Porsjoner:
1
kake (1 kake gir 12 kakestykker)
Kalorier:
256
kcal
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
Ingredienser
Proteinkake
4
egg
300
g
creme fraiche
40
g
myseproteinisolat bakeprotein + MCT
30
g
havrefiber
80
g
Finesse bakesukker
50
g
kakaopulver
1
ts
bakepulver
0.5
ts
xanthan gum
0.25
ts
salt
1
ts
instant kaffe blandet i et eggeglass med varmt vann
Sjokoladekrem
85
g
sjokolade uten sukker
250
g
romtemperert kremost naturell
45
g
Sukrinmelis
15
g
kakaopulver
6
dråper
romessens
(kan utelates)
Evt.
bringebær som topping
Fremgangsmåte
Proteinkake
Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
Bland alle ingrediensene i en bolle og pisk til en jevn røre.
Dekk bunnen av en 24 cm kakeform med bakepapir. Smør formen med smør før du heller røren i formen.
Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter. Sjekk at den er gjennomstekt med en bakenål før du tar den ut.
Avkjøl kaken helt før du smører den med sjokoladekrem.
Sjokoladekrem
Smelt sjokolade over vannbad.
Pisk de øvrige ingrediensene til en jevn krem. Pisk inn litt og litt smeltet sjokolade.
Smør sjokoladekremen på proteinkaken. Dryss over litt kakaopulver og topp med bringebær etter ønske.
Næringsinnhold
Kalorier:
256
kcal
|
Karbohydrater:
2,8
g
|
Protein:
9,4
g
|
Fett:
20,7
g