Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo bringebærsorbet

LAVKARBO BRINGEBÆRSORBET

Allergener: Ingen
Tid: 2 timer 30 minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 29kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 400 gram frosne bringebær
  • 2 ss nypresset sitronsaft
  • 4-6 ss sukrinmelis (vurder mengde etter smak)
  • Noen spiseskjeer iskaldt vann

Fremgangsmåte

  • Kjør bringebærene i en foodprosessor til du får en jevn puré. Press blandingen gjennom en sil slik at frøene siles bort. Det gjør ikke noe om det er litt frø igjen.
  • Bland inn sitronsaft og smak til med sukrinmelis.
  • Hell blandingen i en beholder og frys til den er gjennomfryst. Dette tar et par timer.
  • Del den fryste isen i mindre biter og kjør til en kremet sorbet i en foodprosessor. Tilsett en og en spiseskje kaldt vann helt til du får rett konsistens. Serveres umiddelbart. Frys gjerne isen igjen dersom du har mer til overs.

Merknader

Tips; dersom du ikke bryr deg frøene i bærene kan du la være å sile bærpuréen og spise den umiddelbart etter at de fryste bærene er kjørt i foodprosessoren.  

Næringsinnhold

Kalorier: 29kcal | Karbohydrater: 3.2g | Protein: 1.1g | Fett: 0.4g