Kjøkken: desserthefte
Allergener: Ingen
Tid: 3 timer timer 30 minutter minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 29kcal
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
- 400 g frosne bringebær
- 4-6 ss Sukrinmelis (juster etter ønsket sødme)
- 2 ss sitronsaft
- Noen spiseskjeer iskaldt vann
Tin bærene før du begynner.
Mos bærene med en stavmikser eller i en foodprosessor. Hell sausen gjennom en sikt og bruk en spiseskje til å presse mest mulig av sausen gjennom.
Smak til med søtning og sitronsaft til ønsket sødme og syrlighet.
Hell blandingen i en passende beholder og sett i fryseren til den er fast, ca. 2 timer.
Del isen i mindre biter og mos den til en kremet sorbet i foodprosessoren. Tilsett iskaldt vann, en spiseskje om gangen, til du får ønsket konsistens.
Server umiddelbart som sorbet, eller frys den igjen dersom du har mer til overs.
Kalorier: 29kcal | Karbohydrater: 3,2g | Protein: 1,1g | Fett: 0,4g