Lavkarbo bringebærsorbet

Frisk lavkarbo bringebærsorbet laget på 1-2-3

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere.

Dette er en frisk og smaksrik dessert som passert perfekt en varm sommerdag. Har du bringebær i frysen lager du denne gode desserten på kort tid.

Lavkarbo bringebærsorbet

Bringebærene skal etter oppskriften siles slik at frøene fjernes. Da får du en kremet sorbet som ikke knaser når du spiser den.

Dersom du ikke bryr deg om frøene i bringebærene kan du la være å sile bringebærene og spise isen etter at de frosne bærene er knust i foodprosessoren. Da er desserten klar på under fem minutter.

Lavkarbo bringebærsorbet

Du kan også lage denne desserten med jordbær. Da kan du gjerne justere mengden søtning.

Vi har også oppskrift på iskrem med fløte som lages på under fem minutter. Du finner oppskriften her.

Lavkarbo bringebærsorbet

LAVKARBO BRINGEBÆRSORBET

5 fra 1 stemme
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 2 hrs 30 mins
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 29kcal | Karbohydrater: 3.2g | Protein: 1.1g | Fett: 0.4g
Allergener
Ingen

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 400 gram frosne bringebær
  • 2 ss nypresset sitronsaft
  • 4-6 ss sukrinmelis (vurder mengde etter smak)
  • Noen spiseskjeer iskaldt vann

FREMGANGSMÅTE

  • Kjør bringebærene i en foodprosessor til du får en jevn puré. Press blandingen gjennom en sil slik at frøene siles bort. Det gjør ikke noe om det er litt frø igjen.
  • Bland inn sitronsaft og smak til med sukrinmelis.
  • Hell blandingen i en beholder og frys til den er gjennomfryst. Dette tar et par timer.
  • Del den fryste isen i mindre biter og kjør til en kremet sorbet i en foodprosessor. Tilsett en og en spiseskje kaldt vann helt til du får rett konsistens. Serveres umiddelbart. Frys gjerne isen igjen dersom du har mer til overs.

Kommentar

Tips; dersom du ikke bryr deg frøene i bærene kan du la være å sile bærpuréen og spise den umiddelbart etter at de fryste bærene er kjørt i foodprosessoren.  
Recent Posts

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search