Frisk lavkarbo bringebærsorbet laget på 1-2-3
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Dette er en frisk og smaksrik dessert som passert perfekt en varm sommerdag. Har du bringebær i frysen lager du denne gode desserten på kort tid.
Bringebærene skal etter oppskriften siles slik at frøene fjernes. Da får du en kremet sorbet som ikke knaser når du spiser den.
Dersom du ikke bryr deg om frøene i bringebærene kan du la være å sile bringebærene og spise isen etter at de frosne bærene er knust i foodprosessoren. Da er desserten klar på under fem minutter.
Du kan også lage denne desserten med jordbær. Da kan du gjerne justere mengden søtning.
Vi har også oppskrift på iskrem med fløte som lages på under fem minutter. Du finner oppskriften her.
Lavkarbo bringebærsorbet
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 400 g frosne bringebær
- 4-6 ss Sukrinmelis (juster etter ønsket sødme)
- 2 ss sitronsaft
- Noen spiseskjeer iskaldt vann
Fremgangsmåte
- Tin bærene før du begynner.
- Mos bærene med en stavmikser eller i en foodprosessor. Hell sausen gjennom en sikt og bruk en spiseskje til å presse mest mulig av sausen gjennom.
- Smak til med søtning og sitronsaft til ønsket sødme og syrlighet.
- Hell blandingen i en passende beholder og sett i fryseren til den er fast, ca. 2 timer.
- Del isen i mindre biter og mos den til en kremet sorbet i foodprosessoren. Tilsett iskaldt vann, en spiseskje om gangen, til du får ønsket konsistens.
- Server umiddelbart som sorbet, eller frys den igjen dersom du har mer til overs.