Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo lyse briks

Lavkarbo lyse briks (glutenfritt)

Allergener: Egg, Melk
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 1 langpanne (12 briks)
Kalorier: 97kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 5 egg
  • 1 strøken ts bakepulver
  • 15 g Fiberhusk (psyllium)
  • 1,5 dl kremfløte
  • 50 g havrefiber
  • 0,5 ts salt
  • Evt. valmuefrø til topping

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Pisk eggene til luftig eggedosis før du rører inn de resterende ingrediensene. Ikke la røren svelle. Vær rask videre med neste steg slik at røren ikke tykner.
  • Dekk et bakebrett med bakepapir. Smør røren jevnt utover brettet med en slikkepott. Dunk litt i brettet mot kjøkkenbenken for å fordele røren helt jevnt. Strø over valmuefrø etter ønske.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 15 minutter.
  • Avkjøl på en rist.
  • Rut opp med pizzahjul.
  • Kan fryses eller oppbevares i noen dager i romtemperatur i en brødpose.

Næringsinnhold

Kalorier: 97kcal | Karbohydrater: 1,2g | Protein: 4g | Fett: 8g