1-2-3 lavkarbo loff i langpanne!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Dette er antakeligvis den enkleste oppskriften på lyst langpannebrød du kommer til å lage.
Når vi deler en ny oppskrift får vi ofte spørsmål om det er mulig å lage oppskriften uten diverse ingredienser. Rømmebriks fra omhelse.no og frøbriks, som du finner i vår kostplan KetoHelse, har blitt populære oppskrifter.
Lavkarbo lyse briks er en videreutvikling av våre oppskrifter på frøbriks, men nå uten nøtter og frø, slik som forespurt.
Lyse briks ble saftig og god, og kan spises av alle som vil ha en enkel oppskrift på lavkarbo brød. Her er det bare å røre sammen noen få ingredienser, steke og rute opp. Enklere blir det ikke.
Melkefri og uten havrefiber
Vi har testet oppskriften med pofiber og usøtet soyamelk. Resultatet ble grovere og tørrere enn originalen med kremfløte og havrefiber, men fremdeles gode med pålegg.
Vi foreslår at du erstatter kremfløte med lik mengde usøtet soyamelk, 35 gram pofiber istedenfor havrefiber og tilsetter 3 ss olivenolje eller smeltet nøytral kokosolje eller klarnet smør.
Steketiden er ca. 13 minutter.
En kombinasjon mellom havrefiber og pofiber vil nok også fungere, men her må du prøve deg frem til rett mengdeforhold.
Sjekk gjerne ut vår populære oppskrift på lavkarbo rømmebriks, som du finner her.
Lavkarbo lyse briks (glutenfritt)
Pin Vurdering Print RecipeNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 5 egg
- 1 strøken ts bakepulver
- 15 g Fiberhusk (psyllium)
- 1,5 dl kremfløte
- 50 g havrefiber
- 0,5 ts salt
- Evt. valmuefrø til topping
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
- Pisk eggene til luftig eggedosis før du rører inn de resterende ingrediensene. Ikke la røren svelle. Vær rask videre med neste steg slik at røren ikke tykner.
- Dekk et bakebrett med bakepapir. Smør røren jevnt utover brettet med en slikkepott. Dunk litt i brettet mot kjøkkenbenken for å fordele røren helt jevnt. Strø over valmuefrø etter ønske.
- Stek på midterste rille i ovnen i ca. 15 minutter.
- Avkjøl på en rist.
- Rut opp med pizzahjul.
- Kan fryses eller oppbevares i noen dager i romtemperatur i en brødpose.
Tusen takk for så mange gode oppskrifter! Denne var kjempeenkel og rask å lage. Jeg hadde 1ss Eplecidereddik oppi i tillegg- det tar bort smaken sv egg, synes jeg. Elsker jo egg, men ALT trenger jo ikke smake av sorten. Jeg er veldig takknemlig for jobben du gjør! Tusen takk igjen!
Tusen takk for veldig hyggelig tilbakemelding 🙂