Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo marsipanegg med knasende mandler

Lavkarbo marsipanegg med knasende mandler

Allergener: Egg, Nøtter
Tid: 1 time
Porsjoner: 1 batch (1 batch gir 17 stk.)
Kalorier: 130kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Bland godt sammen eggehviter, mandelmel, fibersirup, sukrinmelis, sitronskall og mandelessens i en bakebolle. La marsipanen hvile mens du gjør klart det andre.
  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Legg mandlene på et bakebrett med bakepapir. Stek på midterste rille i stekeovnen i ca. 8 minutter.
  • Avkjøl mandlene før du kutter de i mindre biter med en kniv. Du kan eventuelt kjøre de et par runder i en foodprosessor.
  • Bland ⅔ av nøttene inn i marsipanen. Form deigen til små egg og legg på et skjærebrett dekket med bakepapir.
  • Smelt sjokolade i en skål over vannbad.
  • Dypp eggene i smeltet sjokolade og legg tilbake på bakepapiret. Dryss over resterende mengde hakkede nøtter og gjerne litt maldonsalt etter ønske.
  • Sett i kjøleskap frem til sjokoladen har stivnet.

Næringsinnhold

Servering: 1 marsipanegg | Kalorier: 130kcal | Karbohydrater: 1.7g | Protein: 4g | Fett: 11g