Lavkarbo marsipanegg med knasende mandler





Marsipanegg med knasende mandler

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Lavkarbo marsipanegg er laget med utgangspunkt i vår grunnoppskrift på lavkarbo marsipan. Marsipan uten sukker kan også kjøpes ferdig og du finner Sukrin marzipan på tights.no.

Har du mandelmel, eggehviter og søtning kan du enkelt lage din egen marsipan.

Lavkarbo marsipanegg med knasende mandler er laget av marsipan hvor vi i tillegg har blandet inn sitronskall og ristede mandler for en spennende smak. Du kan også bruke appelsinskall eller utelate det helt.

Andre smaksvarianter du kan forsøke er å kna inn litt kanel, kardemomme eller safran. Er du glad i lakris vil det være godt med noen spiseskjeer lakrisrotpulver i marsipanen. Litt kakaopulver kan også brukes.

Lavkarbo marsipanegg med knasende mandler

Lavkarbo marsipanegg med knasende mandler

Du kan bruke den søtningen du foretrekker i den mengden du tenker er passelig. Men smak på marsipanen underveis slik at du ikke får for mye søtning, da søtning med erytritol og stevia kan gi en metallisk ettersmak.

Du kan bruke Finesse bakesukker eller Bakesukkr, men må da la marsipanen hvile i et par timer, slik at søtningskrystallene løser seg opp i marsipanen.

Marsipanen i denne oppskriften er litt løsere enn i vår grunnoppskrift og det er fordi det skal blandes inn knuste mandler og fordi dette gir en saftig konsistens på marsipaneggene.

Vi har brukt Monster Belgisk mørk sjokolade rundt eggene, men du kan bruke den sjokoladen du foretrekker.

Oppskriften på lavkarbo marsipanegg med knasende mandler passer godt som lavkarbo konfekt i påskeegget eller til julehøytiden.

Du finner også en spennende oppskrift på lavkarbo kinderegg, som passer til påske her, eller ta en titt i påske-arkivet for flere oppskrifter som passer til påske.

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo marsipanegg med knasende mandler

Lavkarbo marsipanegg med knasende mandler

5 fra 3 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 1 time
Antall: 1 batch (1 batch gir 17 stk.)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Servering: 1 marsipanegg | Kalorier: 130kcal | Karbohydrater: 1.7g | Protein: 4g | Fett: 11g
Allergener
Egg
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Bland godt sammen eggehviter, mandelmel, fibersirup, sukrinmelis, sitronskall og mandelessens i en bakebolle. La marsipanen hvile mens du gjør klart det andre.
  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Legg mandlene på et bakebrett med bakepapir. Stek på midterste rille i stekeovnen i ca. 8 minutter.
  • Avkjøl mandlene før du kutter de i mindre biter med en kniv. Du kan eventuelt kjøre de et par runder i en foodprosessor.
  • Bland ⅔ av nøttene inn i marsipanen. Form deigen til små egg og legg på et skjærebrett dekket med bakepapir.
  • Smelt sjokolade i en skål over vannbad.
  • Dypp eggene i smeltet sjokolade og legg tilbake på bakepapiret. Dryss over resterende mengde hakkede nøtter og gjerne litt maldonsalt etter ønske.
  • Sett i kjøleskap frem til sjokoladen har stivnet.

 

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search