Gå tilbake
+ porsjoner
Basilikumaioli

Basilikumaioli

Allergener: Egg, Sennep
Tid: 40 minutter
Porsjoner: 6 porsjoner
Kalorier: 292kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 2 eggeplommer
  • 2 ts Dijon sennep
  • 1 neve frisk basilikum
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 dl MCT-olje eller annen foretrukket olje
  • 2 ss sitronsaft
  • Salt

Fremgangsmåte

  • Sørg for at alle ingrediensene har romtemperatur før du begynner. Bruk en stavmikser for å blande sammen eggeplommer, dijonsennep, basilikum og finhakket hvitløk til det er godt kombinert.
  • Tilsett oljen sakte, kun teskje etter teskje i begynnelsen, og deretter i en tynn stråle mens du kontinuerlig blander med stavmikser.
  • Fortsett å mikse til blandingen blir tykkere. Smak til med sitronsaft og salt. Juster konsistensen ved å tilsette litt vann.
  • Sett gjerne aiolien i kjøleskapet i 30 minutter før servering for å få smakene til å utvikle seg.

Næringsinnhold

Servering: 1 porsjon | Kalorier: 292kcal | Karbohydrater: 0,3g | Protein: 1g | Fett: 32g