Basilikumaioli





Basilikumaioli – en spennende hvitløksdressing

Aioli er en populær dressing, men har du smakt basilikumaioli?

Basilikumaioli har en delikat grønnfarge som fresher opp et hvert måltid. Passer godt til salat, på brødskiven, på burgeren eller på pizzaen. Dressingen kan også brukes på rekesmørbrødet som et smaksrikt alternativ til majones.

Lavkarbo kyllingschnitzel med salat og basilikumaioli

Lavkarbo kyllingschnitzel med salat og basilikumaioli

Sjekk også ut Marie sin oppskrift på kyllingschnitzel hvor dressingen gjorde seg godt.

Basilikumaioli holder seg lenge i kjøleskapet i en lukket beholder.

Oppskriften er laget av Marie Gundersen som du finner på Instagram https://www.instagram.com/foodbymarie/

Basilikumaioli

Basilikumaioli

Ingen vurderinger enda
Pin Vurdering
Tid: 40 minutter
Antall: 6 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Servering: 1 porsjon | Kalorier: 292kcal | Karbohydrater: 0,3g | Protein: 1g | Fett: 32g
Allergener
Egg
Sennep

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 2 eggeplommer
  • 2 ts Dijon sennep
  • 1 neve frisk basilikum
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 dl MCT-olje eller annen foretrukket olje
  • 2 ss sitronsaft
  • Salt

Fremgangsmåte

  • Sørg for at alle ingrediensene har romtemperatur før du begynner. Bruk en stavmikser for å blande sammen eggeplommer, dijonsennep, basilikum og finhakket hvitløk til det er godt kombinert.
  • Tilsett oljen sakte, kun teskje etter teskje i begynnelsen, og deretter i en tynn stråle mens du kontinuerlig blander med stavmikser.
  • Fortsett å mikse til blandingen blir tykkere. Smak til med sitronsaft og salt. Juster konsistensen ved å tilsette litt vann.
  • Sett gjerne aiolien i kjøleskapet i 30 minutter før servering for å få smakene til å utvikle seg.

Viser 2 kommentarer
  • ann
    Svar

    aioli tykner ikke, hva gjør man feil

    • Svar

      Har du kanskje brukt kald olje eller kalde egg? Ulik temperatur på ingrediensene kan av og til føre til at eggene ikke klarer å emulgere, slik at det blir tykt. En annen feilkilde kan være at du har tilsatt olje litt for raskt og at den må jobbes inn i et roligere tempo i en tynn stråle mens du bruker stavmikser.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search