Basilikumaioli – en spennende hvitløksdressing
Aioli er en populær dressing, men har du smakt basilikumaioli?
Basilikumaioli har en delikat grønnfarge som fresher opp et hvert måltid. Passer godt til salat, på brødskiven, på burgeren eller på pizzaen. Dressingen kan også brukes på rekesmørbrødet som et smaksrikt alternativ til majones.
Sjekk også ut Marie sin oppskrift på kyllingschnitzel hvor dressingen gjorde seg godt.
Basilikumaioli holder seg lenge i kjøleskapet i en lukket beholder.
Oppskriften er laget av Marie Gundersen som du finner på Instagram https://www.instagram.com/foodbymarie/
Siste oppskrifter
Basilikumaioli
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 1 neve frisk basilikum
- 1-2 hvitløkfedd
- 2 eggeplommer
- 2 ts Dijon sennep
- 2 dl rapsolje eller annen foretrukket olje
- 2 ss sitronsaft
- Salt
Fremgangsmåte
- Bruk en stavmikser for å blande sammen eggeplommer, dijonsennep, basilikum og finhakket hvitløk til det er godt kombinert.
- Tilsett oljen sakte, kun teskje etter teskje i begynnelsen, og deretter i en tynn stråle mens du kontinuerlig visper.
- Fortsett å vispe til blandingen blir tykkere. Smak til med sitronsaft og vann. Juster konsistensen ved å tilsette litt vann.
- Sett gjerne aiolien i kjøleskapet i 30 minutter før servering for å få smakene til å utvikle seg.