Gå tilbake
+ porsjoner
Blomkålpuré

Blomkålpuré

Allergener: Melk
Tid: 20 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 192kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 400 g blomkål
  • 2 ss meierismør
  • 2 ss kremfløte (valgfritt)
  • 1 krm malt muskat
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Skjær blomkål i små buketter og stammen i terninger. Kok mør i en kjele med vann. Ca. 10 min koketid.
  • Hell av vannet og lag en jevn puré ved hjelp av stavmikser eller en foodprosessor. Rør inn smør, kremfløte, muskat, salt og pepper. Kremfløte gir en fyldigere og mer kremet konsistens.

Merknader

Server blomkålpuré til både kjøtt og fisk, eller til en god gryterett. 

Næringsinnhold

Kalorier: 192kcal | Karbohydrater: 5g | Protein: 4g | Fett: 16g