Porsjoner: 1 syltetøyglass
Kalorier: 601kcal
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
- 300 g mandler med skall
- 1-2 ss Sukrin gold
- 1 ts salt
Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
Spre mandlene på et bakeprett med bakepapir og stek midt i ovnen i ca. 10 minutter. Avkjøl nøttene.
Kjør nøttene i en foodprosessor til du får en flytene masse. Dette tar ca. 10 minutter. Skrap ned massen som samler seg rundt kantene underveis. Gi gjerne motoren en pause innimellom.
Du bestemmer selv om du ønsker silkemykt eller litt crunch i mandelsmøret.
Smak til med søtning og salt og kjør blandingen noen runder til i foodprosessoren.
Hell på en egnet beholder. Holdbar i mange uker og kan oppbevares i romtemperatur.
Servering: 100 gram | Kalorier: 601kcal | Karbohydrater: 6,6g | Protein: 21g | Fett: 52g