Gå tilbake
+ porsjoner
Hjemmelaget mandelsmør

Hjemmelaget mandelsmør

Allergener: Nøtter
Porsjoner: 1 syltetøyglass
Kalorier: 601kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 300 g mandler med skall
  • 1-2 ss Sukrin gold
  • 1 ts salt

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
  • Spre mandlene på et bakeprett med bakepapir og stek midt i ovnen i ca. 10 minutter. Avkjøl nøttene.
  • Kjør nøttene i en foodprosessor til du får en flytene masse. Dette tar ca. 10 minutter. Skrap ned massen som samler seg rundt kantene underveis. Gi gjerne motoren en pause innimellom.
  • Du bestemmer selv om du ønsker silkemykt eller litt crunch i mandelsmøret.
  • Smak til med søtning og salt og kjør blandingen noen runder til i foodprosessoren.
  • Hell på en egnet beholder. Holdbar i mange uker og kan oppbevares i romtemperatur.

Næringsinnhold

Servering: 100 gram | Kalorier: 601kcal | Karbohydrater: 6,6g | Protein: 21g | Fett: 52g