Hjemmelaget mandelsmør





Mandelsmør, til topping og bakverk!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Hjemmelaget mandelsmør er naturlig lavkarbo. Mandelsmør kan brukes i matlaging, sauser og dipper, i bakverk eller som ingrediens i smoothie, som pålegg eller som topping på en god smoothie bowl.

Du kan lage mandelsmør med kun mandler. Vi syntes mandelsmøret blir bedre med litt salt og søtning. Vi brukte Sukrin gold som søtning. Du kan bruke den pulveriserte søtningen du foretrekker. Du kan ikke bruke sirup, da dette gjør smøret hardt.

Hjemmelaget mandelsmør

Hjemmelaget mandelsmør

Som du ser i oppskriften har vi stekt mandlene litt i stekeovnen før vi laget nøttesmøret. Dette er ikke nødvendig, men smaken blir best dersom du tar deg tid til dette.

Du kan eventuelt steke nøttene litt i en tørr stekepanne til de får en dypere farge.

Du kan lage nøttesmør av de nøttene du liker best. Se vår gode oppskrift på lavkarbo peanøttsmør her.

Hjemmelaget mandelsmør

Hjemmelaget mandelsmør

5 fra 1 stemme
Pin Vurdering
Antall: 1 syltetøyglass

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Servering: 100 gram | Kalorier: 601kcal | Karbohydrater: 6,6g | Protein: 21g | Fett: 52g
Allergener
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 300 g mandler med skall
  • 1-2 ss Sukrin gold
  • 1 ts salt

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
  • Spre mandlene på et bakeprett med bakepapir og stek midt i ovnen i ca. 10 minutter. Avkjøl nøttene.
  • Kjør nøttene i en foodprosessor til du får en flytene masse. Dette tar ca. 10 minutter. Skrap ned massen som samler seg rundt kantene underveis. Gi gjerne motoren en pause innimellom.
  • Du bestemmer selv om du ønsker silkemykt eller litt crunch i mandelsmøret.
  • Smak til med søtning og salt og kjør blandingen noen runder til i foodprosessoren.
  • Hell på en egnet beholder. Holdbar i mange uker og kan oppbevares i romtemperatur.

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search