0,5tsFinesse bakesukker(se tips under kommentar for bytte av søtning)
0,5tssalt
3egg
200gseterrømme eller Crème Fraîche
2,5dlvarmt vann
Olivenolje til pensling
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
Bland alt det tørre i en bakebolle. Tilsett det våte og bland godt sammen med en miksmaster eller kjøkkenmaskin.
Samle deigen i bunnen av bollen med en slikkepott og la stå i minst 30 minutter. Slik at fibrene trekker til seg væske og deigen blir fastere.
Kjevl deigen mellom to bakepapir. Deigen skal dekke en hel langpanne. Fjern forsiktig det øverste bakepapiret og legg over på et stekebrett.
Prikk bunnen med en gaffel jevnt over hele flaten, slik at den ikke blåser seg opp i ovnen.
Pensle ytterkantene med olje.
Forstek bunnen midt i stekeovnen i 16 minutter. Den rekker ikke å bli gyllen, men bunnen skal være gjennomstekt på dette tidspunktet.
Legg over ønsket fyll og stek pizzaen på 225 grader i 16 minutter, eller til fyllet er gyllent.
Merknader
Finesse bakesukker aktiverer gjæren og kan bare byttes med søtning som inneholder inulin. Noen eksempler er lik mengde yaconsirup, tagatesse, tagasøtt eller bakesukkr, eventuelt litt honning.