Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo avokadobrød. Foto, Marie Gundersen.

Lavkarbo avokadobrød

Allergener: Egg, Melk
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 1 batch (1 batch gir 5 brød)
Kalorier: 147kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 1 moden avokado
  • 100 g revet mozzarella eller annen ost
  • 1 egg
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss linfrø eller valmuefrø

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader, over- og undervarme.
  • Del avokadoen i to og ta ut kjøttet. Mos dette i en bolle til det er jevnt og klumpfritt. Rør inn mozzarella, egg og salt. Bland til alle ingrediensene er godt kombinert.
  • Legg bakepapir på et stekebrett og fordel blandingen jevnt i ønsket form og tykkelse. Strø over linfrø eller valmuefrø.
  • Stek midt i stekeovnen i 15-20 minutter, eller til avokadobrødet er gyllent og har en fast konsistens.
  • Avkjøl brødene på en rist før servering.
  • Topp brødene for eksempel med oppkuttet crispisalat, stekt kyllingfilet og søt chilimajones.

Næringsinnhold

Servering: 1 brød | Kalorier: 147kcal | Karbohydrater: 0,7g | Protein: 8g | Fett: 12g