Lavkarbo avokadobrød

Lavkarbo avokadobrød

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Lavkarbo avokadobrød er en spennende TikTok-trend som lages på ulike måter, og dette måtte vi selvsagt eksperimentere med.

Avokadobrød laget med bare tre ingredienser har en god konsistens og smak. Denne enkle og smakfulle oppskriften er lett å lage og gir et deilig resultat. Brødet kan brukes i matpakken med ditt favorittpålegg eller som lefse til tacoen. Brødet er glutenfritt. 

Varier smaken ved å bruke parmesan eller cheddarost. Bruk også ulike sorter krydder, som chilipulver, basilikum, hvitløkspulver, for spennende smaksvariasjoner.

Lavkarbo avokadobrød. Foto, Marie Gundersen.

Lavkarbo avokadobrød. Foto, Marie Gundersen.

Forslag til topping

Crispisalat, ferdig stekt kyllingfilet og søt chilimajones, blir en digg kombinasjon av smaker og et perfekt sammensatt måltid.

Oppskriften på lavkarbo avokadobrød er laget av Marie Gundersen, som du finner på Instagram https://www.instagram.com/foodbymarie/

Lavkarbo avokadobrød. Foto, Marie Gundersen.

Lavkarbo avokadobrød

5 fra 1 stemme
Pin Vurdering
Tid: 30 minutter
Antall: 1 batch (1 batch gir 5 brød)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Servering: 1 brød | Kalorier: 147kcal | Karbohydrater: 0,7g | Protein: 8g | Fett: 12g
Allergener
Egg
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 1 moden avokado
  • 100 g revet mozzarella eller annen ost
  • 1 egg
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss linfrø eller valmuefrø

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader, over- og undervarme.
  • Del avokadoen i to og ta ut kjøttet. Mos dette i en bolle til det er jevnt og klumpfritt. Rør inn mozzarella, egg og salt. Bland til alle ingrediensene er godt kombinert.
  • Legg bakepapir på et stekebrett og fordel blandingen jevnt i ønsket form og tykkelse. Strø over linfrø eller valmuefrø.
  • Stek midt i stekeovnen i 15-20 minutter, eller til avokadobrødet er gyllent og har en fast konsistens.
  • Avkjøl brødene på en rist før servering.
  • Topp brødene for eksempel med oppkuttet crispisalat, stekt kyllingfilet og søt chilimajones.

Viser 6 kommentarer
  • Somayeh
    Svar

    Det ble kjempe digg, mennn det var veldig vanskelig å få det av bakepapiret! Tips???

    • Svar

      Sjekk gjerne at du har brukt bakepapir og ikke matpapir. Bruker du bakepapir skal maten slippe papiret. Men dersom det skulle bli problematisk kan du smøre papiret med litt olje 🙂

  • Marit
    Svar

    Hvor stor avokado har dere brukt? En av de store som selges en og en eller en av de mindre i 2-pakning?

    • Svar

      Det er ikke så nøye at det er helt likt på mengden gram, men den vi har brukt har medium størrelse. slik de selger i pakning med to.

  • Eva
    Svar

    5 stjerner
    Laget lavkarbo advokadobrød for første gang. Ble gledelig overrasket. Nydelig på smak, minnet litt om Cloud Bread. Lettvint å lage, og det ble 5 stk., så har til senere også. Tusen takk for atter en god oppskrift.

5 from 1 vote

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search