Allergener: Egg, Melk, Nøtter
Tid: 45 minutter minutter
Porsjoner: 1 batch (1 batch gir 16 cookies)
Kalorier: 161kcal
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
- 40 g sjokolade uten sukker eller hvit sjokolade uten sukker
- 40 g pekannøtt
- 225 g mandelmel (ikke fettredusert)
- 75 g smeltet meierismør
- 45 g Sukrin gold
- 75 g SukrinSirup caramel eller SukrinSirup gold
- 1 egg
- 1 ts bakepulver
- 0,25 ts vaniljepulver
- 1 klype salt
Sett stekeovnen på 175 grader over- og undervarme.
Grovhakk sjokolade og pekannøtter med en kniv.
Bland sammen alle ingrediensene i en bolle til en fast deig.
Dekk et stekebrett med bakepapir. Fukt hendene med vann og rull kuler, ca. 34 g deig per kule, som du legger på brettet. Det er plass til 4 x 4 på ett brett. Fukt hendene med vann underveis. Fukt en gaffel med vann og press kulene ned på brettet med et lett trykk. Fukt gaffelen mellom hver kjeks.
Stek midt i stekeovnen i rundt 20 minutter, til kjeksene er gyllen.
Kjeksen kjennes myke ut når de er varm, men vil bli fast når de er avkjølt. Avkjøl helt før servering.
Servering: 1 kjeks | Kalorier: 161kcal | Karbohydrater: 1,4g | Protein: 4g | Fett: 14g