Lavkarbo blondie cookies – seige kjeks
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo blondie cookies er basert på vår oppskrift på lavkarbo blondie, som er en lys utgave av brownie. Blondie cookies har en deilig seig konsistens.
Det er brukt både Sukrin gold og SukrinSirup i denne oppskriften. Du kan ikke erstatte SukrinSirup med lik mengde Sukrin gold, da det vil gi et dårlig resultat med metallisk smak. Sirup er brukt for å gi kjeksene seig konsistens.
Sukrin gold kan erstattes av finesse bakesukker, men reduser da mengden med rundt 15 gram. Smak på deigen underveis for å finne rett mengde søtning. Konsistensen blir ikke like seig som med søtningen som er anbefalt i oppskriften.
Lag gjerne melkefrie kjeks ved å erstatte meierismør med klarnet smør eller kokosolje med eller uten kokossmak. Bruk da også en sjokolade uten melk, for eksempel denne, lavkarbo Belgisk mørk sjokolade.
Pekannøtter gir en god smak i denne oppskriften, men du kan bytte dette med hvilke som helst andre nøtter du foretrekker.
Du finner flere oppskrifter på lavkarbo kjeks her: kjeks med peanøttsmør, peanøttkjeks uten egg og melk, café cookies/sjokoladekjeks og kjeks med sitronkrem.
Lavkarbo blondie cookies
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 40 g sjokolade uten sukker eller hvit sjokolade uten sukker
- 40 g pekannøtt
- 225 g mandelmel (ikke fettredusert)
- 75 g smeltet meierismør
- 45 g Sukrin gold
- 75 g SukrinSirup caramel eller SukrinSirup gold
- 1 egg
- 1 ts bakepulver
- 0,25 ts vaniljepulver
- 1 klype salt
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 175 grader over- og undervarme.
- Grovhakk sjokolade og pekannøtter med en kniv.
- Bland sammen alle ingrediensene i en bolle til en fast deig.
- Dekk et stekebrett med bakepapir. Fukt hendene med vann og rull kuler, ca. 34 g deig per kule, som du legger på brettet. Det er plass til 4 x 4 på ett brett. Fukt hendene med vann underveis. Fukt en gaffel med vann og press kulene ned på brettet med et lett trykk. Fukt gaffelen mellom hver kjeks.
- Stek midt i stekeovnen i rundt 20 minutter, til kjeksene er gyllen.
- Kjeksen kjennes myke ut når de er varm, men vil bli fast når de er avkjølt. Avkjøl helt før servering.
Smaker veldig godt. Godt alternativ for en som elsker kjeks og ikke bør spise det..
KJEMPE gode!!!👏🏻👌
Laget dem med klaret smør,
da er de enkelt både glutenfri og melkefri.
Takk for god oppskrift!!!
Tusen takk! Godt tips om å gjøre dem melkefri 🙂