Tid: 20 minutter minutter
Porsjoner: 2 kopper
Kalorier: 180kcal
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
- 5 dl vann
- 2 ss ingefær hakket
- 6 hele pepper
- 1,5 ts kanel evt. 1 kanelstang
- 1 ss kardemomme
- 2 hele stjerneanis
- 3 ts Sukrin gold
- 1 dl kremfløte
Varm vann i en kjele sammen med alle ingrediensene unntagen kremfløte. Bruker du kanelstang istedenfor malt kanel, tilsetter du hele kanelstangen i vannet. La væsken trekke rett under kokepunktet i ca. 15 minutter. Desto lengre det får trekke, desto mer krydret blir chai teen.
Hell teen gjennom en sil over i en mugge.
Skum kremfløten med en melkeskummer eller med en visp. Den skal ikke bli til krem men bli litt kremet. Hell teen i glass eller kopp og topp med skummet kremfløte.
Som ekstra pynt i glasset kan du legge en kanelstang i teen, drysse over litt kanel og dandere med stjerneanis og evt. en skive ingefær.
Sukkerfri chai latte nytes varm.
Kalorier: 180kcal | Karbohydrater: 2g | Protein: 1g | Fett: 19g