Tin jordbærene på kjøkkenbenken, eller tin dem raskt i mikroen.
Bland cottage cheese, eggeplomme og MCT-olje i en foodprosessor. Kjør til du får en silkemyk masse, og skrap ned eventuelle klumper fra kantene underveis. Når du føler at den er ferdig, kjør den gjerne litt lenger. Jo lenger du kjører den i foodprosessoren, desto mer kremet blir isen. Smak på massen – den skal ha samme konsistens som rømme når den er klar.
Bland inn de øvrige ingrediensene og de tinte jordbærene. Kjør noen runder i prosessoren til alt er godt blandet. Smak til med søtning.
Hell blandingen i en matboks, legg på lokk og sett i fryseren.
Rør i massen etter ca. én time. Gjenta etter totalt to timer. Etter dette lar du isen stå til den er helt fryst (det kan ta noen timer).
La isboksen tine på kjøkkenbenken i ca. 45 minutter før servering.
Fordel isen i en skåler og topp med ønsket topping.
Merknader
Jordbærsaus lager du enkelt ved å stavmikse bærene. Smak til med søtning etter behov.