Lavkarbo cottage cheese-is med sjokolade eller jordbær





Cottage cheese er en trendige ingrediensen for tiden!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Kanskje du har fått med deg den nye trenden med cottage cheese-is på TikTok? Vi laget isen etter oppskriften og syntes isen hadde mye iskrystaller og ga en tørr følelse i munnen.

Vi likte konseptet cottage cheese-is og forsøkte noen runder for å klare å lage isen med kremkonsistens og uten iskrystaller.

Cottage cheese er fettfattig og mangler derfor en viktig ingrediens for å lage en myk iskrem. Vi tilsatte derfor emulgator for å berike cottage cheese-massen med fett. Eggeplommer og MCT-olje fungerte veldig godt sammen til dette formålet.

Du kan selvsagt lage denne isen uten emulgator, eggeplomme og MCT-olje, og se om du liker konsistensen slik den originalt skal være.

Når vi jobbet med denne oppskriften fikk vi ideen til å lage hyttegrøt, sjekk ut oppskriften her.

Lavkarbo cottage cheese is

Lavkarbo cottage cheese is med jordbær, bla ned for oppskrift.

Hemmeligheten

Du har kanskje kjent at cottage cheese har en litt tørr og knudrete konsistens. Det krever litt innsats for å endre konsistensen.

Du må kjøre cottage cheese leeenge nok i foodprossesoren for å få rett konsistens. Kjører du den for kort eller bare til de store kornene er malt vil du få en tørr og kornete konsistens på isen. Dette er ikke godt.

Når du tror massen er klar kjører du den ett ekstra minutt. Smak på massen og avgjør om den trenger lengre tid i prosessoren. Når den er klar skal den minne om rømme i konsistensen.

Sjokolade eller jordbær?

Scroll helt ned for å finne oppskrift til lavkarbo cottage cheese-is med jordbær. Hvilke syntes du er best?

Sjokolade er enkelt å lage uten krystaller da den inneholder minst vann. Det blir litt mer iskrystaller i isen med jordbær, men lar du den tine en stund på kjøkkenbenken før du forsyner deg vil isen få bedre konsistens.

Du kan bruke de bærene du foretrekker. Ønsker du å bruke bringebær anbefaler vi at du enten siler ut frøene bra bærene eller kjører bærene i en foodproessor lenge nok til at frøene knuses.

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo cottage cheese is

Lavkarbo cottage cheese is med sjokoladesmak

4.60 fra 10 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 6 timer
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 226kcal | Karbohydrater: 2.7g | Protein: 15g | Fett: 15g
Allergener
Egg
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Bland cottage cheese, eggeplomme og MCT-olje i en foodprosessor. Kjør til du får en silkemyk masse. Skrap ned klumper fra kantene underveis. Når du tenker den er klar kjører du den enda litt lengre. Jo lengre den kjøres i foodprosessoren jo mer kremet blir isen. Smak på massen, har den konsistens som rømme er den klar.
  • Bland inn de øvrige ingrediensene og kjør noen runder i prosessoren til alt er godt blandet. Smak til med kakaopulver og søtning.
  • Hell blandingen i en matbok, legg på lokk og sett i frysen.
  • Etter ca. én time tar du boksen ut av frysen og rører i massen. Gjenta etter at det har gått totalt to timer. Etter dette lar du isen stå til den er helt fryst. Det går noen timer.
  • Sett isboksen til tining på kjøkkenbenken i ca. 45 minutter før du forsyner deg.
  • Legg i skål og topp med ønsket topping.

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo cottage cheese is

Lavkarbo cottage cheese is med jordbærsmak

4.50 fra 4 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 6 timer
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 226kcal | Karbohydrater: 5.4g | Protein: 14g | Fett: 13g
Allergener
Egg
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Toppingforslag

Fremgangsmåte

  • Tin jordbærene på kjøkkenbenken eller tin de raskt i mikroen.
  • Bland cottage cheese, eggeplomme og MCT-olje i en foodprosessor. Kjør til du får en silkemyk masse. Skrap ned klumper fra kantene underveis. Når du tenker den er klar kjører du den enda litt lengre. Jo lengre den kjøres i foodprosessoren jo mer kremet blir isen. Smak på massen, har den konsistens som rømme er den klar.
  • Bland inn de øvrige ingrediensene og og de tinte jordbærene kjør noen runder i prosessoren til alt er godt blandet. Smak til med søtning.
  • Hell blandingen i en matbok, legg på lokk og sett i frysen.
  • Etter ca. én time tar du boksen ut av frysen og rører i massen. Gjenta etter at det har gått totalt to timer. Etter dette lar du isen stå til den er helt fryst. Det går noen timer.
  • Sett isboksen til tining på kjøkkenbenken i ca. 45 minutter før du forsyner deg.
  • Legg i skål og topp med ønsket topping. Kjør jordbærene i en foodprosessor og smak til med søtning. Da har du en god jordbærsaus.

Viser 6 kommentarer
  • Camilla
    Svar

    Må man bruke mct olje? Kan man bruke noe annet:)?

    • Svar

      Du kan lage uten olje, men da blir ikke isen like kremet. Du kan forsøke med en ekstra eggeplomme eller med litt rapsolje, dersom du bruker det 🙂

  • Natalie
    Svar

    Hva kan brukes istedenfor cottage cheese?

  • Ida Elise Storheil
    Svar

    4 stjerner
    Litt usikker på hva veeeeldig lenge er, det hadde vært greit med et cirka-anslag. Er det to minutter, 10 minutter, en time? Det ble aldri kremete til meg, mer suppete, mulig det var fordi jeg hadde oppi alt på en gang. Skal følge arbeidslista bedre neste gang :-😀
    Åkke som, jeg hadde noe krokan liggende igjen fra 17. Mai, så jeg putta det oppi i stedet for sjokolade/jordbær, og det ble kjempegodt!

    • Stina Nilsen
      Svar

      Så kjekt at du likte isen. For å vite om du har fått rett konsistens kan du kan ta en smakstest underveis. Dersom massen kjennes knudrete og kornete i munnen er den ikke klar, kjennes den kremet ut og minner om rømme på konsistensen er den klar. Tipper jeg brukte ca. 5 minutter, men tiden avhenger av hvor kraftig foodprosessor du har 🙂

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search