1dlkremfløte (du kan velge mellom kremfløte eller et lettere alternativ)
3egg
25gFinesse bakesukker
110-120ghavrefiber
1tstørrgjær
2tsbakepulver
3ssfiberhusk (psyllium)
0.5tssalt
1tskardemomme
0.5 tskanel (kan utelates)
1krmmalt nellik (kan utelates)
1krmmalt muskat (kan utelates)
8-10gfrysetørkede bringebær
Pensle med pisket egg
Fremgangsmåte
Sett ovnen på over- og undervarme på 175 grader.
Bland alle ingrediensene i en bakebolle og elt deigen. Knus frysetørkede bringebær før du blander dette inn i deigen.
Deigen skal være så fast at du kan forme den til et brød med hendene, men forsøkt å ha den litt klissete. Jo fuktigere deigen er jo mer hever det i ovnen.
Form deigen til et brød og bruk gjerne engangshansker eller fukt hendene med vann for å gjøre jobbe enklere.
Legg brødet på et bakepapirkledd bakebrett og pensle med pisket egg.
Har du god tid kan brødet heve i 30-60 minutter på en lun plass. Brødet hever en del i ovnen selv om du hopper over dette trinnet.
Stek på midterste rille i ovnen i ca. 55 minutter.