Lavkarbo julebrød

Glutenfritt julebrød med deilig kryddersmak til alle som elsker julebrød!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere.

Vi har tidligere laget en skikkelig god oppskrift på lavkarbo lussekatter, med perfekt bollekonsistens. Du finner oppskriften her. Med utgangspunkt i lussekatteoppskriften vår har vi laget et saftig og smaksrikt lavkarbo julebrød med deilig smak av krydder.

Vår lavkarbo julebrødoppskrift er enkel å lykkes med, selv for en uerfaren baker.

Som du ser i oppskriften kan du selv velge om brødet skal heves eller ikke. Har du god til vil brødet bli litt større dersom du hever det, men det hever også en god del i ovnen fordi det skal stekes over lang tid på lav varme.

Vår oppskrift på lavkarbo julebrød er både glutenfri og nøttefri! 

Litt om ingrediensene

Vi har tilsatt kardemomme, nellik, muskat og kanel, men du kan tilsette de kryddersortene du foretrekker. Det er også godt med bare kardemomme dersom du vil ha en mer tradisjonell smak på julebrødet.

Vi har testet denne oppskriften med alpro cooking, for å lage en melkefri variant og kan informere om at denne ingrediensen ikke fungerer i dette brødet.

Dersom du ønsker en melkefri variant kan du prøve med kokosmelk, noe vi har erfaring med at skal fungere. Du må selv jobbe deg frem til rett mengde.

Du finner havrefiber som «melsort» i brødet. Du kan kjøpe dette på tights.no

Som erstatter for rosinen har vi brukt frysetørkede bringebær. Dette gir noen søte innslag i brødet, slik du får med rosinen. Du kan også bruke jordbær eller gojibær, eller utelate dette punktet i oppskriften.

Er du på utkikk etter andre lavkarbo juleoppskrifter som også er lavkarbo? Du finner mange andre gode juleoppskrifter her

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO JULEBRØD

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 1 hr 30 mins
Antall: 1 julebrød (ett julebrød gir ca. 15 skiver)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 127kcal | Karbohydrater: 1.4g | Protein: 2.5g | Fett: 9.7g
Allergener
Egg
Melk

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 300 gram creme fraiche
  • 1 dl fløte (du kan velge mellom kremfløte eller et lettere alternativ)
  • 3 egg
  • 40 gram finesse bakesukker
  • 120 gram havrefiber
  • 1 ts tørrgjær
  • 2 ts bakepulver
  • 3 ss fiberhusk
  • 0.5 ts xanthan gum
  • 0.5 ts salt
  • 1 ts kardemomme
  • 1 krm malt nellik (kan utelates)
  • 1 krm malt muskat (kan utelates)
  • 0.5 ts kanel (kan utelates)
  • 10 gram frysetørkede bringebær
  • Egg eller olje til pensling

FREMGANGSMÅTE

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Bland alle ingrediensene i en bakebolle og elt deigen. Knus frysetørkede bringebær før du blander dette inn i deigen.
  • Deigen skal være så fast at du kan forme den til et brød med hendene. Tilsett mer havrefiber dersom deigen er for løs, men ikke tilsett så mye av deigen blir hard og tørr.
  • Form deigen til et brød.
    Lavkarbo julebrød
  • Legg brødet på et bakepapirkledd bakebrett og smør deigen med enten pisket egg eller olje.
  • Har du god tid kan brødet heve i 30-60 minutter på en lun plass. Brødet hever en del i ovnen selv om du hopper over dette trinnet.
  • Stekes på nest nederste rille i ovnen i ca. 60-65 minutter.
Recent Posts

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search