Kjør pinjekjernene til grovt mel i en foodprosessor. Hvis du bruker mandelmel, kan du hoppe over dette steget.
Rist pinjekjernemelet (eller mandelmelet) i en tørr stekepanne på medium varme i 2-3 minutter. Dette gir en dypere smak. Rør jevnlig så det ikke brenner seg.
Rør inn de øvrige ingrediensene. Fortsett å røre til alt er godt blandet og du får en klebrig masse.
Press nøtteblandingen jevnt ned i bunnen av små glass eller dessertskåler. Sett glassene i kjøleskapet mens du lager mokkakremen, så bunnen får satt seg.
Mokkakrem
Ha alle ingrediensene til kremen i en bolle. Pisk blandingen til den blir fast og luftig. Smak til med mer søtning eller kaffepulver etter ønske.
Bruk en sprøytepose eller en skje til å legge mokkakremen forsiktig over nøttebunnen i glassene.
Desserten kan serveres umiddelbart eller settes tilbake i kjøleskapet i 15-30 minutter for å la smakene utvikle seg ytterligere.
Dryss gjerne over litt kakaopulver, sirup eller raspet kaffebønne for ekstra smak før servering.