
Ja takk, meld meg på (gratis)
Heeelt nydelig lavkarbo kaffe mocca ostekake i glass med karamellsaus!
Denne oppskriften inneholder produktreklame for Sukrinsirup caramel, produsert av Funksjonell mat.
Som du ser på bildet har vi helt over en skikkelig digg karamellsaus. Vi syntes dette passet nydelig til denne desserten. Du kan selvsagt lage denne desserten uten karamellsaus, det er opp til deg, men vi anbefaler at du tester med karamellsaus, for det var snadder!
Lavkarbo ostekake med kaffe mocca tørr vi påstå at de fleste vil elske! Ostekaken smaker mildt av kaffe mocca, akkurat så mye at både kaffedrikkere og andre bør like den.
Ostekake er gjerne en kake man forbinder med flere timers ventetid før den er klar. Men ikke denne! Denne sukkerfrie ostekaken er spiseklar med en gang du har dandert den ferdig i glasset. Er du rask gjør du den klar på under ti minutter. Den er både glutenfri, lavkarbo og super enkel å lage. Denne kan du fort komme til å virkelig imponere gjestene dine med.
Vi har også oppskrift på lavkarbo ostekake i glass, med jordbærsaus. Du finner oppskriften her. Ønsker du å lage en stor lavkarbo ostekake har vi en nydelig variant av ostekake med jordbærsmak og nøttebunn. Du finner denne oppskriften her.
Ønsker du tips til flere sukkerfrie kaker og lavkarbo søtsaker finner du flere oppskrifter her.

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO KAFFE MOCCA OSTEKAKE I GLASS MED KARAMELLSAUS
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)


Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Bunn
- 2 ss smør smeltet
- 1 neve valnøtter grovhakket
- 1 neve mandler grovhakket
- 3 ss mandelmel (ikke fettredusert)
- 0,25 ts salt
- 2 ss Finesse bakesukker evt tagatesse eller annen søtning
Ostekrem
- 1.5 dl kremfløte
- 2 ss finesse bakesukker evt tagatesse eller annen søtning
- 75 gram philadelphiaost
- 1 ts frysetørret kaffe blandet i 1 ss varmt vann
- 1 ts kakaopulver
Topping
- Kakaopulver
- Sukrinsirup caramel
- Evt. raspet stjerneanis og raspet kaffebønne
Fremgangsmåte
- Smelt smør i en kjele og tilsett hakkede valnøtter og mandler, mandelmel, salt og søtning. Rør dette sammen til en grov og klebrig masse.
- Fyll to glass eller skåler med nøttemassen.
- Pisk kremfløte og søtning til krem. Rett før kremen er stivpisket, tilsetter du philadelphiaost og 1 ss sterk kaffe, og pisker dette godt inn, til du får en jevn og fin krem.
- Hell kremen over i glassene/skålene. Bruk gjerne en sprøytepose, dersom du ønsket det.
- Dryss over litt kakaopulver og hell over ønsket mengde sukrinsirup caramel før servering. Liker du smaken av lakris er det også godt å raspe litt stjerneanis over desserten. Du kan også raspe en kaffebønne over for ekstra kaffesmak.
- Pynt gjerne med sitronmelisse og friske bær.