Heeelt nydelig lavkarbo kaffe mocca ostekake i glass med karamellsaus!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo ostekake med kaffe mocca tørr vi påstå at de fleste vil elske! Ostekaken smaker mildt av kaffe mocca, akkurat så mye at både kaffedrikkere og de som ikke liker så godt kaffe kan elske denne desserten.
Som du ser på bildet har vi helt over en skikkelig digg karamellsaus. Vi syntes dette passet nydelig til denne desserten. Du kan selvsagt lage denne desserten uten karamellsaus, det er opp til deg, men vi anbefaler at du tester med karamellsaus, for det var snadder!
Ostekake er gjerne en kake man forbinder med flere timers ventetid før den er klar. Men ikke denne! Denne sukkerfrie ostekaken er spiseklar med en gang du har dandert den ferdig i glasset. Er du rask gjør du den klar på under ti minutter. Den er både glutenfri, lavkarbo og super enkel å lage.
Vi har også oppskrift på lavkarbo ostekake i glass, med jordbærsaus. Du finner oppskriften her. Ønsker du å lage en stor lavkarbo ostekake har vi en nydelig variant av ostekake med jordbærsmak og nøttebunn. Du finner denne oppskriften her.
Ønsker du tips til flere sukkerfrie kaker og lavkarbo søtsaker finner du flere oppskrifter her.
Lavkarbo kaffe mocca ostekake i glass
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Bunn
- 1 neve valnøtter (evt. mandler)
- 2 ss mandelmel (ikke fettredusert)
- 1 ss meierismør
- 2 ss Finesse bakesukker
- 0,25 ts salt
Kaffe mocca-krem
- 1,5 dl kremfløte
- 2 ss Finesse bakesukker
- 75 g kremost naturell
- 1 ts frysetørret kaffe blandet i et eggeglass med varmt vann
- 1 ts kakaopulver
Topping
- Kakaopulver
- SukrinSirup caramel
- Evt. raspet stjerneanis og raspet kaffebønne
Fremgangsmåte
- Grovhakk valnøtter med en kniv. Rist valnøttene og mandelmel i en tørr stekepanne på medium temperatur i et par minutter. Tilsett smør, søtning og salt. Rør til klebrig masse.
- Legg nøttemassen i glass eller skåler.
- Pisk sammen alle ingrediensene til kremen med en miksmaster til fast krem.
- Legg kremen over nøttebunnen. Bruk gjerne en sprøytepose.
- Dryss over litt kakaopulver og hell over ønsket mengde sukrinsirup caramel. Liker du smaken av lakris kan du raspe litt stjerneanis over desserten. Du kan også raspe en kaffebønne over for ekstra kaffesmak.
Bra oppskkrif
Bra oppskrifter
Tusen takk 🙂