Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo karamell-granola

Lavkarbo karamell-granola

Allergener: Nøtter
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 2 store norgesglass
Kalorier: 558kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 200 g mandler
  • 100 g pekannøtt (evt. valnøtter)
  • 150 g solsikkekjerner
  • 60 g sukkr gull
  • 40 g Bakesukkr
  • 0,5 dl vann
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts vaniljepulver (evt. noen dråper vaniljeessens)

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Pulser mandler og pekannøtter i en foodprosessor til grovt nøttemel med litt store biter. Legg nøttene på et bakebrett med bakepapir. Pulser solsikkekjerner noen runder i foodprosessoren til grovt mel. Legg på bakebrettet og rør godt.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 8 minutter.
  • Bland bakesukkr, sukkr gull, vann og salt i en kjele som er stor nok til at den rommer nøtteblandingen. Nøtteblandingen skal blandes inn i karamellen når den ferdig kokt. Kok opp og la putre på middels temperatur i 5 minutter.
  • Rør inn vaniljepulver før du rører inn nøtteblandingen. Rør frem til massen begynner å bli tørr. Dette tar ca. tre minutter.
  • Hell over på et bakepapir. La det tørke før du heller det på en lukket beholder.

Næringsinnhold

Servering: 100 gram | Kalorier: 558kcal | Karbohydrater: 4,1g | Protein: 18g | Fett: 49g