0,25tsvaniljepulver (evt. noen dråper vaniljeessens)
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
Pulser mandler og pekannøtter i en foodprosessor til grovt nøttemel med litt store biter. Legg nøttene på et bakebrett med bakepapir. Pulser solsikkekjerner noen runder i foodprosessoren til grovt mel. Legg på bakebrettet og rør godt.
Stek på midterste rille i ovnen i ca. 8 minutter.
Bland bakesukkr, sukkr gull, vann og salt i en kjele som er stor nok til at den rommer nøtteblandingen. Nøtteblandingen skal blandes inn i karamellen når den ferdig kokt. Kok opp og la putre på middels temperatur i 5 minutter.
Rør inn vaniljepulver før du rører inn nøtteblandingen. Rør frem til massen begynner å bli tørr. Dette tar ca. tre minutter.
Hell over på et bakepapir. La det tørke før du heller det på en lukket beholder.