Lavkarbo karamell-granola





Karamell-granola er så godt at det er avhengihetsskapende

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Vi har tatt utgangspunkt i vår oppskrift på lavkarbo brente mandler når vi har laget karamell-granola. Denne granolaen inneholder store sprø biter med søt smak av karamell og vanilje.

Granola uten sukker passer godt som topping på yoghurt eller den kan spises med den melken du foretrekker, for eksempel mandelmelk uten sukker.

Lavkarbo karamell-granola

Lavkarbo karamell-granola

Du kan i grunnen bruke de nøttene, kjernene eller frøene du foretrekker. Vi har prøvd litt ulike variasjoner og liker best sammensetningen du ser i denne oppskriften.

Pekannøtt gir en klebrig konsistens og kan erstattes av valnøtt for lignende konsistens.

Men prøv gjerne andre kombinasjoner. For eksempel noen av disse ingrediensene, gresskarkjerner, kokosmasse, salte peanøtter, valnøtt, kanel, lakrisrotpulver eller andre lure ting du kommer på.

Lavkarbo karamell-granola

Lavkarbo karamell-granola

Vi har også forsøkt å lage granolaen uten at den stekes i ovnen først, og det går fint. Men da blir ikke resultatet like hardt og sprøtt, men fremdeles veldig godt.

Bestem derfor fremgangsmåten ut ifra hvilke konsistens du ønsker.

Vi har flere oppskrifter på granola, og de finner du her. Lavkarbo crunchy granola og lavkarbo frokostblanding med eple og kanel.

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo karamell-granola

Lavkarbo karamell-granola

5 fra 4 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 30 minutter
Antall: 2 store norgesglass

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Servering: 100 gram | Kalorier: 558kcal | Karbohydrater: 4.1g | Protein: 18g | Fett: 49g
Allergener
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Pulser mandler og pekannøtter i en foodprosessor til grovt nøttemel med litt store biter. Legg nøttene på et bakebrett med bakepapir. Pulser solsikkekjerner noen runder i foodprosessoren til grovt mel. Legg på bakebrettet og rør godt.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 8 minutter.
  • Bland bakesukkr, sukkr gull, vann og salt i en kjele som er stor nok til at den rommer nøtteblandingen. Nøtteblandingen skal blandes inn i karamellen når den ferdig kokt. Kok opp og la putre på middels temperatur i 5 minutter.
  • Rør inn vaniljepulver før du rører inn nøtteblandingen. Rør frem til massen begynner å bli tørr. Dette tar ca. tre minutter.
  • Hell over på et bakepapir. La det tørke før du heller det på en lukket beholder.

Viser 2 kommentarer
  • Kirsti Henriksen
    Svar

    Hei!
    Kan man erstatte sukr gull med annen søtning i denne granolaen? Feks kombinere sukrin gold eller tagasøtt med bake sukr?

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search