Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo knekkebrød med mandelsmør. Foto, Marie Gundersen.

Lavkarbo knekkebrød med mandelsmør (glutenfritt)

Allergener: Egg, Nøtter
Tid: 1 time
Porsjoner: 1 langpanne (16 knekkebrød i 1 langpanne)
Kalorier: 149kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 3 egg
  • 90 g mandelsmør
  • 80 g chiafrø
  • 80 g solsikkekjerner
  • 80 g gresskarkjerner

  • 30 g hakkede valnøtter
  • 1 ts salt
  • 1 ts oregano
  • Havsalt til å drysse over før steking

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 160°C og finn frem et stekebrett med bakepapir.
  • Visp sammen egg og mandelsmør til det er godt fordelt.
  • Tilsett alle de tørre ingrediensene. Bland godt.
  • Hell ut deigen på stekebrettet og bruk baksiden av en skje eller en slikkepott til å jevne den ut til en jevn tykkelse. Strø over havsalt.
  • Stek i forvarmet ovn i ca. 30-35 minutter, eller til knekkebrødene er gyldenbrune og sprø. Etter at knekkebrødene har stekt i 10-15 minutter kan de skjæres opp med et pizzahjul, og deretter stekes videre.
  • Snu gjerne knekkebrødene de siste 10 minuttene av steketiden for å sikre at de er sprø på begge sider.
  • Avkjøl knekkebrødene på stekeplaten før servering.
  • Oppbevar i en lufttett beholder.

Næringsinnhold

Kalorier: 149kcal | Karbohydrater: 1,4g | Protein: 7g | Fett: 12g