Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo kransekakestenger

Lavkarbo kransekakestenger

Allergener: Egg, Nøtter
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 1 deig (1 deig gir ca. 22 stk.)
Kalorier: 91kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 300 g mandelmel (evt. mandler som kvernes)
  • 2 eggehviter
  • 80 g Finesse bakesukker
  • 45 g SukrinSirup gold
  • 3 dråper mandelessens (valgfritt)

Forslag til pynt

  • Sjokolade uten sukker
  • Hvit sjokolade uten sukker
  • Protein nonstop
  • Kokosmasse
  • Frysetørkede bringebær

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
  • Bruk en foodprosessor eller en mandelkvern til å kverne mandlene til fint mandelmel, dersom du bruker hele mandler.
  • Bland mandelmel med de øvrige ingrediensene.
  • Bruk hendene og form deigen i den lengden du ønsker. Vi har brukt ca. 20 gram kransekakemasse per stk.
  • Legg formene på et bakebrett med bakepapir.
  • Stek på midterste rille i ovnen i 12-14 minutter. Følg med underveis, og ta de ut når de er lett gylden. Avkjøl på rist.
  • Smelt sjokolade over vannbad og dypp endene i smeltet sjokolade eller sirkle over sjokolade i det mønsteret du foretrekker. Strø over ønsket pynt.

Merknader

Kransekakestengene kan fryses og blir enda bedre etter en runde i frysen.

Næringsinnhold

Kalorier: 91kcal | Karbohydrater: 0,9g | Protein: 3,4g | Fett: 7,2g