Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo kyllingnuggets. Foto, Marie Gundersen.

Lavkarbo kyllingnuggets

Allergener: Egg, Melk
Tid: 45 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 572kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Kyllingnuggets

  • 400 g kyllingfilet
  • 1 egg
  • 3 ss mandelmel (ikke fettredusert)
  • 2 ss raspet parmesan
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,5 ts salt
  • Olivenolje til steking

Forslag til tilbehør

  • Salat
  • Tomat
  • Gressløk

Fremgangsmåte

  • Kutt kyllingfileten i biter i ønsket størrelse.
  • I en bolle, visp egget.
  • I en annen bolle, bland mandelmel, parmesan, hvitløkspulver, paprikapulver og salt.
  • Dypp hver kyllingbit først i egget, og deretter rull dem i mandelmel- og parmesanblandingen til de er godt dekket.
  • Varm olje i en stekepanne på middels varme. Stek kyllingbitene til de er gyllenbrune og gjennomstekte, ca. 4-5 minutter på hver side. Alternativt, legg de panerte kyllingbitene på et bakepapirkledd stekebrett og stek i stekeovnen på 200 grader i 15-20 minutter, eller til de er gjennomstekte og gyllen.
  • Server gjerne kyllingnuggets med foretrukket dipp, frisk salat, skiver av tomat og hakket gressløk.

Næringsinnhold

Servering: 1 porsjon kyllingnuggets | Kalorier: 572kcal | Karbohydrater: 0,9g | Protein: 78g | Fett: 28g