Lavkarbo kyllingnuggets
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Disse kyllingnuggetsene er sprø og smakfulle, laget med få ingredienser som mandelmel og parmesan. De er enkle å lage og passer perfekt som en rask middag, servert med frisk salat, tomat og gressløk.
Som dipp anbefaler vi ketchup uten sukker eller chilimajones.
![Lavkarbo kyllingnuggets. Foto, Marie Gundersen.](https://omhelse.no/wp-content/uploads/2024/06/lavkarbo-kyllingnuggets-1-scaled.jpg)
Lavkarbo kyllingnuggets. Foto, Marie Gundersen.
Oppskriften på lavkarbo kyllingnuggets er laget av Marie Gundersen, som du finner på Instagram https://www.instagram.com/foodbymarie/
Lavkarbo kyllingnuggets
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
![](https://omhelse.no/wp-content/uploads/2022/04/egg-2-30x30.png)
![](https://omhelse.no/wp-content/uploads/2022/04/melk-30x30.png)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Kyllingnuggets
- 400 g kyllingfilet
- 1 egg
- 3 ss mandelmel (ikke fettredusert)
- 2 ss raspet parmesan
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 ts paprikapulver
- 0,5 ts salt
- Olivenolje til steking
Forslag til tilbehør
- Salat
- Tomat
- Gressløk
Fremgangsmåte
- Kutt kyllingfileten i biter i ønsket størrelse.
- I en bolle, visp egget.
- I en annen bolle, bland mandelmel, parmesan, hvitløkspulver, paprikapulver og salt.
- Dypp hver kyllingbit først i egget, og deretter rull dem i mandelmel- og parmesanblandingen til de er godt dekket.
- Varm olje i en stekepanne på middels varme. Stek kyllingbitene til de er gyllenbrune og gjennomstekte, ca. 4-5 minutter på hver side. Alternativt, legg de panerte kyllingbitene på et bakepapirkledd stekebrett og stek i ovnen i 15-20 minutter, eller til de er gjennomstekte og gyllen.
- Server gjerne kyllingnuggets med foretrukket dipp, frisk salat, skiver av tomat og hakket gressløk.
,
Laget tre porsjoner, men med tre teskjeer salt, så ble det altfor mye ! Dette må da være feil !?
Hei, tusen takk for tilbakemeldingen. Her har det nok skjedd en trykkfeil. Vi har rettet det opp nå 🙂