Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo kyllingschnitzel med salat og basilikumaioli

Lavkarbo kyllingschnitzel med salat og basilikumaioli

Allergener: Egg, Nøtter, Sennep, Sesamfrø, Sulfitter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 1049kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 400 g kyllingfilet
  • 100 g salatblanding
  • 8 cherry tomater
  • 0,5 agurk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts eplecidereddik
  • 2 porsjoner basilikumaioli 

Eggeblanding

  • 2 egg
  • 1 ss sitronsaft
  • Salt og pepper

Panering

  • 6 ss sesamfrø
  • 3 ss mandelmel (ikke fettredusert)
  • 1 ss havrefiber
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 ts hvitløkspulver

Fremgangsmåte

  • Kutt grønnsakene til salaten i mindre biter. Bland olivenolje og eplecidereddik i en skål før du sirkler dette over salaten.

Eggeblanding

  • Pisk sammen egg, sitronsaft og litt salt og pepper. Kutt kyllingfiletene på langs og legg i blandingen.

Panering

  • Bland sammen de tørre ingrediensene og litt salt og pepper. Tilsett gjerne ekstra krydder etter ønske. Legg kyllingfiletene i blandingen. Sørg for å presse paneringen godt på kyllingen.
  • Forvarm airfryeren til 200 grader. Legg filetene separert i kammerset og stek i ca. 10 minutter. Snu kyllingfiletene halvveis i stekingen. Alternativt kan de stekes i stekepanne med smør eller olje. Stek på begge sider frem til filetene er gjennomstekt og gylden i fargen.
  • Server med salat og basilikumaioli.

Næringsinnhold

Kalorier: 1049kcal | Karbohydrater: 4,3g | Protein: 85g | Fett: 73g