Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo limedrøm - porsjonsostekake. Foto: Aina Sjo.

Lavkarbo limedrøm - porsjonsostekake

Kjøkken: desserthefte
Allergener: Melk, Nøtter
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 492kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Nøttecrunch

  • 30 g hasselnøtter
  • 60 g mandelmel (ikke fettredusert)
  • 35 g meierismør
  • 30 g Sukrin gold
  • 1 klype salt

Limekrem

  • 1 lime (saft og zest, det ytterste grønne skallet)
  • 3 dl kremfløte
  • 80 g Philadelphia ost
  • 40 g Sukrin gold
  • 0,25 ts vaniljepulver (valgfritt)

Fremgangsmåte

Nøttecrunch

  • Hakk hasselnøttene grovt med en kniv eller bruk en foodprosessor.
  • Rist de hakkede hasselnøttene og mandelmelet i en tørr stekepanne på medium varme i 2-3 minutter. Dette gir en dypere smak. Rør jevnlig så det ikke brenner seg.
  • Rør inn de øvrige ingrediensene og fortsett å røre til alt er godt blandet og du får en klebrig masse.

Limekrem

  • Vask limen før du rasper av zest og presser ut saften.
  • Ha alle ingrediensene til limekremen i en bolle, men hold gjerne igjen litt limezest til topping. Pisk blandingen til en fast og luftig krem. Smak til med mer søtning om ønskelig.
  • Legg nøttecrunch og limekrem lagvis i glass eller skåler. Dryss over litt limezest før servering.
  • Desserten kan serveres umiddelbart eller settes i kjøleskapet for å la smakene utvikle seg ytterligere.

Næringsinnhold

Kalorier: 492kcal | Karbohydrater: 4,8g | Protein: 7g | Fett: 48g