Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo lussekatter

Lavkarbo lussekatter (glutenfritt)

Allergener: Egg, Melk
Tid: 1 time 45 minutter
Porsjoner: 1 deig (1 deig gir 9 boller)
Kalorier: 207kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 300 g creme fraiche
  • 1 dl kremfløte
  • 3 egg
  • 120 g havrefiber
  • 25 g Finesse bakesukker
  • 20 g Fiberhusk (malt psyllium)
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts tørrgjær
  • 1 ts kardemomme
  • 0,5 ts salt
  • 1-2 ts gurkemeie evt. ørlite safran
  • Egg til pensling
  • Evt. mandler til topping

Fremgangsmåte

  • Bland alle ingrediensene i en bakebolle og elt deigen. La deigen hvile i 5 minutter.
  • Deigen skal nå være så fast at du kan forme boller med hendene. Tilsett litt mer havrefiber dersom deigen er klissete.
  • Form lussekattene i den formen du ønsker. Form for eksempel emner av deigen til en tynn pølse og rull hver ende inn mot midten, eller rull endene hver sin vei.
  • Legg gjerne en mandel i gropen på bollen og pensle med pisket egg.
  • Legg bollene på et bakepapirkledd bakebrett.
  • Hev bollene 30-60 minutter på en lun plass. Fyll for eksempel vasken med varmt vann og sett brettet over vasken. Dekk med plast og kjøkkenhåndkle.
  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Stek på midterste rille i ovnen i 30 - 35 minutter.

Næringsinnhold

Kalorier: 207kcal | Karbohydrater: 1,6g | Protein: 4g | Fett: 16,2g