Lavkarbo lussekatter

Saftige glutenfrie lussekatter til alle som elsker boller!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere.

Denne oppskriften på lavkarbo lussekatter gir deg noen skikkelig gode boller som både smaker godt og som har den deilig bollekonsistensen.

Lucia betyr «den lysende» på latin og er navnet på den unge jente fra Sicilia som led martyrdøden under kristenforfølgelsene i Romerriket.

Lussekattene bakes med safran som symboliserer sola og lyset. Tradisjonen tro ble bakverket formet som eldgamle symboler på sol og liv. Du kan lese mer om luciadagen på matprat.no.

Lavkarbo lussekatter

Litt om ingrediensene

Safran er verdens mest kostbare krydder. Det blir fremstilt av arrene i blomstene hos safrankrokus. Safran har en sterk lukt og smaker aromatisk. Vi kjenner krydderet som ingrediens i lussekatter og i den spanske retten paella.

Vi har erstattet safran med gurkemeie i denne oppskriften. Velger du derimot å bruke safran kan du tilsette ett kryddermål, som tilsvarer ca. 1/6 ts.

Lavkarbo lussekatter

Du finner også havrefiber i denne bolledeigen. Havrefiber er glutenfritt og inneholder 0 gram karbohydrater. En perfekt ingrediens i lavkarbo-bakst.

Størrelsen på eggene kan variere så mye at deigen kan bli klissete selv om du følger oppskriften. Dersom deigen blir for klissete kan du tilsette ørlite mer havrefiber til du får rett konsistens på deigen.

Vi har brukt både gjær og bakepulver i deigen. Gjæren aktiveres av finesse bakesukker. Dersom du bruker annen søtning enn finesse bakesukker, yaconsirup, inulin, bakesukkr eller tagasøtt vil ikke gjæren aktiveres. Du kan lese mer om gjær i lavkarbo bakst her.

Er du på utkikk etter flere godsaker? Du finner mange lavkarbo kaker og bakverk her.

 

Lavkarbo lussekatter

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO LUSSEKATTER

Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 45 mins
Antall: 9 boller

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 207.86kcal | Karbohydrater: 1.58g | Protein: 4.06g | Fett: 16.18g
Allergener
Egg
Melk

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 300 gram creme fraiche
  • 1 dl fløte (du kan velge mellom kremfløte eller et lettere alternativ)
  • 3 romtempererte egg
  • 60 gram finesse bakesukker
  • 120 gram havrefiber
  • 1 ts tørrgjær
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts kardemomme
  • 3 ss fiberhusk
  • 0.5 ts xanthan gum
  • 0.5 ts salt
  • 1-2 ts gurkemeie (varier mengden etter hvor gul du ønsker bollene)
  • Egg eller olje til pensling
  • Evt. mandler til topping

FREMGANGSMÅTE

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Varm creme fraiche i en kjele, eller i mikro, til den er lunken.
  • Bland alle ingrediensene i en bakebolle og elt deigen.
  • Deigen skal være så fast at du kan forme boller med hendene. Tilsett mer havrefiber dersom deigen er for løs, men ikke tilsett så mye av deigen blir hard og tørr.
  • Form lussekattene i den formen du ønsker. Form for eksempel emner av deigen til en tynn pølse og rull hver ende inn mot midten, eller rull endene hver sin vei.
  • Legg gjerne en mandel i gropen på bollen og pensle med egg eller olje.
  • Legg bollene på et bakepapirkledd bakebrett.
  • Har du god tid kan bollene heve i 30-60 minutter på en lun plass. Bollene hever en del i ovnen selv om du hopper over dette trinnet.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i ca. 35 minutter.
Recent Posts

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search