Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo melonsorbet. Foto, Marie Gundersen.

Lavkarbo melonsorbet

Allergener: Ingen
Tid: 4 timer 30 minutter
Porsjoner: 3 porsjoner
Kalorier: 43kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 0,5 galiamelon
  • 2 ss Finesse bakesukker eller annen foretrukket søtning
  • 1-2 ss sitronsaft
  • 2 dråper vaniljeessens (valgfritt)

Fremgangsmåte

  • Fjern skallet og frøene fra melonen.
  • I en blender eller en stavmikser, tilsett melon, finesse bakesukker, sitronsaft og vaniljeekstrakt. Kjør til blandingen er helt jevn.
  • Hell blandingen i en lav boks og sett i fryseren i ca. 4 timer.
  • Ta ut av fryseren og bruk en skje eller kniv til å bryte opp den halvfrosne blandingen. Sett blandingen tilbake i blenderen og kjør til den er jevn igjen. Tilsett et par spiseskjeer vann etter behov.
  • Server gjerne med bringebær eller sitronmelisse.

Næringsinnhold

Kalorier: 43kcal | Karbohydrater: 7,6g | Protein: 1g | Fett: 0g