Lavkarbo melonsorbet
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Denne forfriskende sorbeten er laget med galiamelon og er en perfekt avkjøling på varme dager. Med få ingredienser og enkel tilberedning, er denne sorbeten både lett å lage og nydelig å nyte.
Galiamelon har bare 5,6 gram karbohydrater per 100 gram og passer i et lavkarbokosthold. Denne sorbeten kan ses på som et sunt alternativ til tradisjonell is!
![Lavkarbo melonsorbet. Foto, Marie Gundersen.](https://omhelse.no/wp-content/uploads/2024/06/lavkarbo-melonsorbet-5-scaled.jpg)
Lavkarbo melonsorbet. Foto, Marie Gundersen.
Sjekk også ut vår oppskrift på lavkarbo bringebærsorbet.
Oppskriften på lavkarbo melonsorbet er laget av Marie Gundersen, som du finner på Instagram https://www.instagram.com/foodbymarie/
Lavkarbo melonsorbet
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 0,5 galiamelon
- 2 ss Finesse bakesukker eller annen foretrukket søtning
- 1-2 ss sitronsaft
- 2 dråper vaniljeessens (valgfritt)
Fremgangsmåte
- Fjern skallet og frøene fra melonen.
- I en blender eller en stavmikser, tilsett melon, finesse bakesukker, sitronsaft og vaniljeekstrakt. Kjør til blandingen er helt jevn.
- Hell blandingen i en lav boks og sett i fryseren i ca. 4 timer.
- Ta ut av fryseren og bruk en skje eller kniv til å bryte opp den halvfrosne blandingen. Sett blandingen tilbake i blenderen og kjør til den er jevn igjen. Tilsett et par spiseskjeer vann etter behov.
- Server gjerne med bringebær eller sitronmelisse.