Gå tilbake
Skrive ut
Oppskrifts bilde
Merknader
Ernærings Etikett
–
+
porsjoner
Mindre
Normal
Større
Lavkarbo ostekake i glass med julesmak
Allergener:
Melk, Nøtter
Tid:
30
minutter
minutter
Porsjoner:
4
porsjoner
Kalorier:
385
kcal
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
Ingredienser
Ostekrem
2
klementiner, raspet skall
200
g
gresk yoghurt
150
g
Philadelphia ost
1
dl
kremfløte
40
g
Sukrin gold
0,5
ts
vaniljepulver
Bringebærsaus
175
g
frosne bringebær
40
g
Sukrin gold
Crunch
80
g
lavkarbo mandelcrunch med julekrydder
(ca. 2 ss per porsjon)
Fremgangsmåte
Ostekrem
Vask klementinene før du rasper av det ytterste gule skallet. Spar halvparten til topping.
Ha alle ingrediensene til ostekremen i en bolle. Pisk blandingen til myk krem. Smak til med mer søtning etter ønske.
Fordel kremen i glassene.
Bringebærsaus
Varm bringebærene i en liten kjele opp til kokepunktet. Mos bærene litt med en gaffel.
Smak til med søtning for ønsket sødme.
Avkjøl sausen dersom den er for varm.
Sett sammen desserten
Fordel bringebærsausen over desserten.
Dryss over mandelcrunch og raspet klementinskall.
Desserten kan serveres umiddelbart eller settes i kjøleskapet for å la smakene utvikle seg ytterligere.
Merknader
Du kan erstatte bringebærene med andre bær, som blåbær eller jordbær, for å variere smaken på sausen.
Næringsinnhold
Kalorier:
385
kcal
|
Karbohydrater:
6,6
g
|
Protein:
11
g
|
Fett:
31
g