Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo ostekake i glass med julesmak

Lavkarbo ostekake i glass med julesmak

Allergener: Melk, Nøtter
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 385kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Ostekrem

  • 2 klementiner, raspet skall
  • 200 g gresk yoghurt
  • 150 g Philadelphia ost
  • 1 dl kremfløte
  • 40 g Sukrin gold
  • 0,5 ts vaniljepulver

Bringebærsaus

  • 175 g frosne bringebær
  • 40 g Sukrin gold

Crunch

Fremgangsmåte

Ostekrem

  • Vask klementinene før du rasper av det ytterste gule skallet. Spar halvparten til topping.
  • Ha alle ingrediensene til ostekremen i en bolle. Pisk blandingen til myk krem. Smak til med mer søtning etter ønske.
  • Fordel kremen i glassene.

Bringebærsaus

  • Varm bringebærene i en liten kjele opp til kokepunktet. Mos bærene litt med en gaffel.
  • Smak til med søtning for ønsket sødme.
  • Avkjøl sausen dersom den er for varm.

Sett sammen desserten

  • Fordel bringebærsausen over desserten.
  • Dryss over mandelcrunch og raspet klementinskall.
  • Desserten kan serveres umiddelbart eller settes i kjøleskapet for å la smakene utvikle seg ytterligere.

Merknader

Du kan erstatte bringebærene med andre bær, som blåbær eller jordbær, for å variere smaken på sausen.
 
 

Næringsinnhold

Kalorier: 385kcal | Karbohydrater: 6,6g | Protein: 11g | Fett: 31g