Mal mandler og hasselnøtt i en foodprosessor til fint mel.
Rør sammen nøttemelet og søtningen før du tilsetter smeltet smør.
Dekk bunnen av en springform (22 cm i diameter) med bakepapir. Trykk blandingen jevnt ut i formen. Sett i kjøleskap mens du lager ostekrem.
Ostekrem med jordbær
Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann og la ligge i 10 minutter.
Kok opp fryste jordbær i en kjele og la småputre i noen minutter. Skru av varmen og rør inn de myke gelatinplatene.
Hell bærene i en blender eller foodprosessor og lag puré.
Pisk kremfløte til det er nesten stivt. Pisk kremost, søtning og sitronsaft til myk krem i en annen bolle. Rør deretter inn den piskede kremfløten.
Rør inn jordbærpuréen i ostekremen. Hold igjen ca. 2 ss puré dersom du ønsker å lage hjerter på toppen av kaken.
Hell kremen over bunnen i kakeformen. For å lage hjerter på toppen av ostekremen drypper du noen dråper av den resterende jordbærpuréen over kremen og drar et tynt redskap gjennom dråpene. For eksempel en bakenål eller tuppen av en spiss kniv.