Ostekake med jordbær uten tilsatt sukker
Har du lyst på ostekake med nydelig smak av jordbær? Vi har oppskriften til deg! Du kan selvsagt bytte jordbær med bringebær, eller andre bær, dersom du ønsker det.
Denne kaken er laget med sukrin melis som søtning, men vi har brukt så lite søtning som mulig for å unngå den metalliske bismaken som sukrin i store mengder kan gi.
Ostekake med jordbær er glutenfri og har nøttebunn.
Vi har også oppskrift til en annerledes lavkarbo ostekake med gresskar og krydder, som smaker som en blanding mellom ostekake og krydderkake. Du finner oppskriften her.
Ønsker du flere lavkarbo kaker finner du det her.

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO OSTEKAKE MED JORDBÆR
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet)


Oppskrift av omhelse.no
INGREDIENSER
Bunn
- 80 gram meierismør smeltet
- 180 gram mandler malte
- 0.5 ts salt
- 50 gram finesse bakesukker
- 5 dråper vaniljeekstrakt (smak deg frem)
Ostefyll med jordbær
- 2 ts gelatinpulver
- 200 gram jordbær fryste
- 3 dl kremfløte
- 250 gram kremost naturell
- 75 gram finesse bakesukker (eller annen søtning)
- 4 ss sitronsaft
FREMGANGSMÅTE
Bunn
- Sett ovnen på 180 grader, på over- og undervarme.
- Bland alle ingrediensene til bunnen i en bakebolle.
- Smør en 22 cm kakeform med smør eller olje.
- Trykk deigen jevnt utover bunnen i kakeformen.
- Stek bunnen på midterste rille i ovnen i 8 minutter. Avkjøl formen.
Ostefyll med jordbær
- Legg gelatinpulveret i et eggeglass og fyll opp med vann. La dette bløtlegges i 10 minutter.
- Varm opp frosne jordbær i en kjele og la dette småputre til alle bærene er tint og jordbærene er godt oppvarmet. Tilsett gelatinmassen og rør til alt er oppløst.
- Hell bærene i en blender og lag en jevn puré av dette.
- Pisk kremfløte til det er nesten helt stivt.
- Pisk kremost, finesse bakesukker og sitronsaft luftig i en annen bolle. Vend kremen inn i kremostblandingen.
- Hell over jordbærpuréen, men hold igjen ca. 2 ss jordbærpuré dersom du ønsker å lage hjerter på toppen av kaken, slik du ser på bildet av kaken.
- Når kakebunnen er helt avkjølt kan du helle osteblandingen over i formen. Dunk i formen slik at kremen fordeler seg jevnt utover kaken.
- Sprut resten av jordbærpuréen over i et tilfeldig mønster.
- Bruk en nål eller et annet tynt redskap og dra nålen gjennom sirklene av jordbærpuré, slik at du får en hjerteform. Evt. lag et annet mønster.
- Sett kaken i kjøleskap i minimum 3 timer.
kan man bytte ut mandelmelet med peanøttmel? får en gjest som er allergisk mot mandler og hasselnøtter.
Det går nok fint. 😊
Veldig fornøyd med denne, byttet ut jordbær med sukkerfri gelé, det ble som vanlig ostekake. 🥰👍
Takk for tilbakemeldingen. Høres ut som en god ide. Så kjekt å høre at den ble god!