
Ostekake med jordbær uten tilsatt sukker
Har du lyst på ostekake med nydelig smak av jordbær? Vi har oppskriften til deg! Du kan selvsagt bytte jordbær med bringebær, eller andre bær, dersom du ønsker det.
Denne kaken er laget med sukrin melis som søtning, men vi har brukt så lite søtning som mulig for å unngå den metalliske bismaken som sukrin i store mengder kan gi.
Ostekake med jordbær er glutenfri og har nøttebunn.
Vi har også oppskrift til en annerledes lavkarbo ostekake med gresskar og krydder, som smaker som en blanding mellom ostekake og krydderkake. Du finner oppskriften her.
Ønsker du flere lavkarbo kaker finner du det her.

Lavkarbo ostekake med jordbær
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet)


Oppskrift av omhelse.no
INGREDIENSER
Bunn
- 80 gram smeltet meierismør
- 200 gram malte mandler
- 50 gram finesse bakesukker
Ostekrem
- 4 gelatinplater
- 200 gram fryste jordbær
- 3 dl kremfløte
- 250 gram kremost naturell
- 75 gram finesse bakesukker
- 4 ss sitronsaft
FREMGANGSMÅTE
Bunn
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
- Bland alle ingrediensene til bunnen i en bakebolle.
- Smør en 22 cm rundt kakeform med smør eller olje før du trykker deigen jevnt utover bunnen.
- Stek på midterste rille i ovnen i ca. 8 minutter. Avkjøl bunnen.
Ostekrem
- Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i ti minutter.
- Kok opp fryste jordbær i en kjele og la småputre et par minutter. Klem ut vann fra gelatinplatene og rør gelatinet inn i bærene.
- Hell bærene i en blender og lag en jevn puré.
- Pisk kremfløte til krem. Pisk kremost, søtning og sitronsaft luftig i en annen bolle. Vend kremen inn i kremostblandingen.
- Bland jordbærpuréen i ostekremen, men hold igjen ca. 2 ss jordbærpuré dersom du ønsker å lage hjerter på toppen av kaken.
- Hell ostekremen i kakeformen med den avkjølte bunnen.
- Drypp resterende jordbærpuré over kaken i et tilfeldig mønster. Bruk en nål eller et annet tynt redskap og dra nålen gjennom jordbærdråpene for å lage hjerter.
- Sett kaken i kjøleskap i minimum 3 timer.
kan man bytte ut mandelmelet med peanøttmel? får en gjest som er allergisk mot mandler og hasselnøtter.
Det går nok fint. 😊
Veldig fornøyd med denne, byttet ut jordbær med sukkerfri gelé, det ble som vanlig ostekake. 🥰👍
Takk for tilbakemeldingen. Høres ut som en god ide. Så kjekt å høre at den ble god!