Lavkarbo ostekake med jordbær

Ostekake med jordbær uten tilsatt sukker

Har du lyst på ostekake med nydelig smak av jordbær? Vi har oppskriften til deg! Du kan selvsagt bytte jordbær med bringebær, eller andre bær, dersom du ønsker det.

Denne kaken er laget med sukrin melis som søtning, men vi har brukt så lite søtning som mulig for å unngå den metalliske bismaken som sukrin i store mengder kan gi.

Ostekake med jordbær er glutenfri og har nøttebunn.

Vi har også oppskrift til en annerledes lavkarbo ostekake med gresskar og krydder, som smaker som en blanding mellom ostekake og krydderkake. Du finner oppskriften her.

Ønsker du flere lavkarbo kaker finner du det her. 

Lavkarbo ostekake med jordbær

Lavkarbo ostekake med jordbær

5 fra 1 stemme
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 4 hrs
Antall: 1 kake (1 kake gir 12 stykker)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 310kcal | Karbohydrater: 4g | Protein: 6g | Fett: 28g
Allergener
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Bunn

Ostekrem

  • 4 gelatinplater
  • 200 gram fryste jordbær
  • 3 dl kremfløte
  • 250 gram kremost naturell
  • 75 gram finesse bakesukker
  • 4 ss sitronsaft

FREMGANGSMÅTE

Bunn

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
  • Bland alle ingrediensene til bunnen i en bakebolle.
  • Smør en 22 cm rundt kakeform med smør eller olje før du trykker deigen jevnt utover bunnen.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 8 minutter. Avkjøl bunnen.

Ostekrem

  • Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i ti minutter.
  • Kok opp fryste jordbær i en kjele og la småputre et par minutter. Klem ut vann fra gelatinplatene og rør gelatinet inn i bærene.
  • Hell bærene i en blender og lag en jevn puré.
  • Pisk kremfløte til krem. Pisk kremost, søtning og sitronsaft luftig i en annen bolle. Vend kremen inn i kremostblandingen.
  • Bland jordbærpuréen i ostekremen, men hold igjen ca. 2 ss jordbærpuré dersom du ønsker å lage hjerter på toppen av kaken.
  • Hell ostekremen i kakeformen med den avkjølte bunnen.
  • Drypp resterende jordbærpuré over kaken i et tilfeldig mønster. Bruk en nål eller et annet tynt redskap og dra nålen gjennom jordbærdråpene for å lage hjerter.
  • Sett kaken i kjøleskap i minimum 3 timer.

Kommentar

Pynt gjerne lavkarbo ostekake med jordbær eller andre bær før den serveres.
Recommended Posts
Kommentarer
  • Kirsti Henriksen
    Svar

    kan man bytte ut mandelmelet med peanøttmel? får en gjest som er allergisk mot mandler og hasselnøtter.

  • Annie
    Svar

    5 stars
    Veldig fornøyd med denne, byttet ut jordbær med sukkerfri gelé, det ble som vanlig ostekake. 🥰👍

    • omhelse.no
      Svar

      Takk for tilbakemeldingen. Høres ut som en god ide. Så kjekt å høre at den ble god!

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search