Lavkarbo ostekake med jordbær

Ostekake med jordbær uten tilsatt sukker

Har du lyst på ostekake med nydelig smak av jordbær? Vi har oppskriften til deg! Du kan selvsagt bytte jordbær med bringebær, eller andre bær, dersom du ønsker det.

Denne kaken er laget med sukrin melis som søtning, men vi har brukt så lite søtning som mulig for å unngå den metalliske bismaken som sukrin i store mengder kan gi.

Ostekake med jordbær er glutenfri og har nøttebunn.

Vi har også oppskrift til en annerledes lavkarbo ostekake med gresskar og krydder, som smaker som en blanding mellom ostekake og krydderkake. Du finner oppskriften her.

Ønsker du flere lavkarbo kaker finner du det her. 

Lavkarbo ostekake med jordbær

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO OSTEKAKE MED JORDBÆR

5 from 1 vote
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 4 hrs
Antall: 1 kake (1 kake gir 12 kakestykker)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 310kcal | Karbohydrater: 4g | Protein: 6g | Fett: 28g
Allergener
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Bunn

  • 80 gram meierismør smeltet
  • 180 gram mandler malte
  • 0.5 ts salt
  • 50 gram finesse bakesukker
  • 5 dråper vaniljeekstrakt (smak deg frem)

Ostefyll med jordbær

  • 2 ts gelatinpulver
  • 200 gram jordbær fryste
  • 3 dl kremfløte
  • 250 gram kremost naturell
  • 75 gram finesse bakesukker (eller annen søtning)
  • 4 ss sitronsaft

FREMGANGSMÅTE

Bunn

  • Sett ovnen på 180 grader, på over- og undervarme.
  • Bland alle ingrediensene til bunnen i en bakebolle.
  • Smør en 22 cm kakeform med smør eller olje.
  • Trykk deigen jevnt utover bunnen i kakeformen.
  • Stek bunnen på midterste rille i ovnen i 8 minutter. Avkjøl formen.

Ostefyll med jordbær

  • Legg gelatinpulveret i et eggeglass og fyll opp med vann. La dette bløtlegges i 10 minutter.
  • Varm opp frosne jordbær i en kjele og la dette småputre til alle bærene er tint og jordbærene er godt oppvarmet. Tilsett gelatinmassen og rør til alt er oppløst.
  • Hell bærene i en blender og lag en jevn puré av dette.
  • Pisk kremfløte til det er nesten helt stivt.
  • Pisk kremost, finesse bakesukker og sitronsaft luftig i en annen bolle. Vend kremen inn i kremostblandingen.
  • Hell over jordbærpuréen, men hold igjen ca. 2 ss jordbærpuré dersom du ønsker å lage hjerter på toppen av kaken, slik du ser på bildet av kaken.
  • Når kakebunnen er helt avkjølt kan du helle osteblandingen over i formen. Dunk i formen slik at kremen fordeler seg jevnt utover kaken.
  • Sprut resten av jordbærpuréen over i et tilfeldig mønster.
  • Bruk en nål eller et annet tynt redskap og dra nålen gjennom sirklene av jordbærpuré, slik at du får en hjerteform. Evt. lag et annet mønster.
  • Sett kaken i kjøleskap i minimum 3 timer.

Kommentar

Pynt gjerne lavkarbo ostekake med jordbær eller andre bær før den serveres.
Recommended Posts
Kommentarer
  • Annie
    Svar

    5 stars
    Veldig fornøyd med denne, byttet ut jordbær med sukkerfri gelé, det ble som vanlig ostekake. 🥰👍

    • omhelse.no
      Svar

      Takk for tilbakemeldingen. Høres ut som en god ide. Så kjekt å høre at den ble god!

Legg igjen en kommentar

Anmeldelse av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search