Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo paella. Foto, Aina Sjo.

Lavkarbo paella

Allergener: Selleri, Skalldyr
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 596kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 175 g chorizo
  • 500 g sellerirot eller blomkål
  • 2 sjalottløk
  • 2 rød paprika
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 dl olivenolje
  • 300 g strimlet lårfilet av kylling
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts gurkemeie
  • 0,5 ts safran (kan utelates)
  • 175 g scampi uten skall
  • 2 ss kyllingfond
  • 0,5 dl vann
  • Salt og pepper
  • Frisk kruspersille
  • Sitron eller lime til servering

Fremgangsmåte

  • Kutt chorizo i mindre biter. Rens og rasp sellerirot til ris med et rivjern. Kutt sjalottløk og paprika i små terninger. Finhakk hvitløk.
  • Varm olivenolje til medium temperatur i en stor stekepanne. Tilsett chorizo, sjalottløk, paprika og hvitløk. Stek til grønnsakene er mør. Tilsett strimlet kylling og stek til det er gjennomstekt. Rør inn raspet sellerirot og stek videre i et par minutter.
  • Tilsett paprikapulver, gurkemeie, safran, kyllingfond og vann. Kok opp og la småkoke til væsken absorberes.
  • Bland inn scampi og stek til scampien er gjennomstekt. Smak til med salt og pepper.
  • Topp retten med finhakket frisk kruspersille og server med sitron eller lime. Buen provecho!

Næringsinnhold

Kalorier: 596kcal | Karbohydrater: 8,8g | Protein: 35g | Fett: 45g