Allergener: Selleri, Skalldyr
Tid: 30 minutter minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 596kcal
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
- 175 g chorizo
- 500 g sellerirot eller blomkål
- 2 sjalottløk
- 2 rød paprika
- 2 hvitløksfedd
- 1 dl olivenolje
- 300 g strimlet lårfilet av kylling
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts gurkemeie
- 0,5 ts safran (kan utelates)
- 175 g scampi uten skall
- 2 ss kyllingfond
- 0,5 dl vann
- Salt og pepper
- Frisk kruspersille
- Sitron eller lime til servering
Kutt chorizo i mindre biter. Rens og rasp sellerirot til ris med et rivjern. Kutt sjalottløk og paprika i små terninger. Finhakk hvitløk.
Varm olivenolje til medium temperatur i en stor stekepanne. Tilsett chorizo, sjalottløk, paprika og hvitløk. Stek til grønnsakene er mør. Tilsett strimlet kylling og stek til det er gjennomstekt. Rør inn raspet sellerirot og stek videre i et par minutter.
Tilsett paprikapulver, gurkemeie, safran, kyllingfond og vann. Kok opp og la småkoke til væsken absorberes.
Bland inn scampi og stek til scampien er gjennomstekt. Smak til med salt og pepper.
Topp retten med finhakket frisk kruspersille og server med sitron eller lime. Buen provecho!
Kalorier: 596kcal | Karbohydrater: 8,8g | Protein: 35g | Fett: 45g