Lavkarbo paella
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Spansk paella i lavkarbo-versjon. Paella lages med ulike variasjoner av sjømat og/eller kjøtt. I denne versjonen finner du lårfilet av kylling, chorizo og scampi. Blåskjell og reker er andre forslag som gir retten smaksvariasjon.
Vi har brukt selleri-ris fra tights.no som erstatning for ris. Selleri-ris trekker til seg gode smaker fra retten og minner om ris i konsistensen.
Vi anbefaler derfor dette produktet for den beste smaksopplevelsen, men du kan erstatte selleri-ris med blomkålris som du steker i stekepannen før den røres inn i retten.
Blomkålris kjøper du ferdig kuttet eller så lager du det enkelt i en foodprosessor eller med et rivjern. Du kan eventuelt bruke sellerirot og tilberede den på samme måte som blomkål.
Oppskriften er laget av Marie Gundersen som du finner på Instagram https://www.instagram.com/foodbymarie/
Lavkarbo paella
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 100 g selleri-ris
- 5 ss olivenolje
- 175 g chorizo
- 2 sjalottløk
- 2 rød paprika
- 2 hvitløksfedd
- 300 g strimlet lårfilet av kylling
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts gurkemeie
- 0,5 ts safran (kan utelates)
- 175 g scampi uten skall
- 2 ss kyllingfond
- 0,5 dl vann
- Salt og pepper
- Frisk kruspersille
- Sitron eller lime til servering
Fremgangsmåte
- Kok selleri-ris i en kjele med vann i 5-7 minutter. Hell av kokevannet
- Kutt chorizo i mindre biter. Kutt sjalottløk og paprika i små terninger. Finhakk hvitløk.
- Varm olivenolje til medium temperatur i en stor stekepanne. Tilsett chorizo, sjalottløk, paprika og hvitløk. Stek til grønnsakene er myke. Tilsett strimlet kylling og stek til det er gjennomstekt.
- Tilsett paprikapulver, gurkemeie, safran, kyllingfond, vann og kokt selleri-ris. Kok opp og la småkoke til væsken absorberes.
- Bland inn scampi og stek til scampien er gjennomstekt. Smak til med salt og pepper.
- Topp retten med finhakket frisk kruspersille og server med sitron eller lime. Buen provecho!
Kan den lages dagen før og varmes opp i ovn tro?
Det vil jeg tro går fint. Men rekene kan bli litt seige 🙂
Denne retten falt i smak hos meg. Masse gode smaker, og vil bli laget flere ganger. Tusen takk for oppskrift. 🙏
Tusen takk for topp tilbakemelding 🙂