Lavkarbo paella, spansk nasjonalrett

Lavkarbo paella

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Spansk paella i lavkarbo-versjon. Paella lages med ulike variasjoner av sjømat og/eller kjøtt. I denne versjonen finner du lårfilet av kylling, chorizo og scampi. Blåskjell og reker er andre forslag som gir retten smaksvariasjon.

Vi har brukt selleri-ris fra tights.no som erstatning for ris. Selleri-ris trekker til seg gode smaker fra retten og minner om ris i konsistensen.

Lavkarbo paella, spansk nasjonalrett

Lavkarbo paella, spansk nasjonalrett. Foto: Marie Gundersen

Vi anbefaler derfor dette produktet for den beste smaksopplevelsen, men du kan erstatte selleri-ris med blomkålris som du steker i stekepannen før den røres inn i retten.

Blomkålris kjøper du ferdig kuttet eller så lager du det enkelt i en foodprosessor eller med et rivjern. Du kan eventuelt bruke sellerirot og tilberede den på samme måte som blomkål.

Oppskriften er laget av Marie Gundersen som du finner på Instagram https://www.instagram.com/foodbymarie/

 

Lavkarbo paella, spansk nasjonalrett

Lavkarbo paella

5 fra 1 stemme
Pin Vurdering
Tid: 30 minutter
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 436kcal | Karbohydrater: 5,6g | Protein: 34g | Fett: 30g
Allergener
Selleri
Skalldyr

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 100 g selleri-ris
  • 5 ss olivenolje
  • 175 g chorizo
  • 2 sjalottløk
  • 2 rød paprika
  • 2 hvitløksfedd
  • 300 g strimlet lårfilet av kylling
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts gurkemeie
  • 0,5 ts safran (kan utelates)
  • 175 g scampi uten skall
  • 2 ss kyllingfond
  • 0,5 dl vann
  • Salt og pepper
  • Frisk kruspersille
  • Sitron eller lime til servering

Fremgangsmåte

  • Kok selleri-ris i en kjele med vann i 5-7 minutter. Hell av kokevannet
  • Kutt chorizo i mindre biter. Kutt sjalottløk og paprika i små terninger. Finhakk hvitløk.
  • Varm olivenolje til medium temperatur i en stor stekepanne. Tilsett chorizo, sjalottløk, paprika og hvitløk. Stek til grønnsakene er myke. Tilsett strimlet kylling og stek til det er gjennomstekt.
  • Tilsett paprikapulver, gurkemeie, safran, kyllingfond, vann og kokt selleri-ris. Kok opp og la småkoke til væsken absorberes.
  • Bland inn scampi og stek til scampien er gjennomstekt. Smak til med salt og pepper.
  • Topp retten med finhakket frisk kruspersille og server med sitron eller lime. Buen provecho!

Viser 4 kommentarer
  • Anonym
    Svar

    Kan den lages dagen før og varmes opp i ovn tro?

    • Robert Helle
      Svar

      Det vil jeg tro går fint. Men rekene kan bli litt seige 🙂

  • Eva Lian
    Svar

    5 stjerner
    Denne retten falt i smak hos meg. Masse gode smaker, og vil bli laget flere ganger. Tusen takk for oppskrift. 🙏

5 from 1 vote

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search