Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo peanøttbar

Lavkarbo peanøttbar

Allergener: Melk, Peanøtter
Tid: 3 timer
Porsjoner: 1 batch (1 batch gir 12 barer)
Kalorier: 306kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Peanøttfyll

  • 140 g peanøttsmør uten sukker
  • 80 g SukrinSirup Gold
  • 20 g Sukrin Gold

Karamellfyll

  • 3 dl kremfløte
  • 50 g Finesse bakesukker
  • 50 g SukrinSirup Gold
  • 75 g meierismør
  • 100 g salte peanøtter

Sjokoladetrekk

  • 200 - 250 g sjokolade uten sukker
  • 50 g hvit sjokolade uten sukker (valgfritt)

Fremgangsmåte

Peanøttfyll

  • Bland alle ingrediensene til en jevn og fast masse.
  • Trykk peanøttfyllet ned i en passende form som er kledd med bakepapir eller folie. Massen skal toppes med karamell, boksen du bruker må derfor ha plass til karamell på toppen uten at det renner over.
  • Sett boken i kjøleskap mens du lager karamell.

Karamellfyll

  • Bland alle ingrediensene, unntatt peanøtt, i en medium stor kjele og kok opp. Kok massen i ca. 30 minutter. Det skal boble litt, men sørg for at den ikke koker for mye da den kan skille seg ved for høy varme. Rør om av og til. Rør inn 1-2 ss kaldt vann dersom den skulle skille seg under koking. Sett temperaturen litt lavere og fortsett kokingen til den har tyknet litt.
  • Trekk kjelen vekk fra varmen og rør inn hakket peanøtt.
  • Hell blandingen over peanøttfyllet i boksen. Sett boksen tilbake i kjøleskapet og la stå i minimum 1,5 time, eller frem til den er fast.
  • Når karamellen er fast, ta den ut av formen. skjær i avlange barer.

Sjokoladetrekk

  • Smelt sjokolade over vannbad.
  • Legg bakepapir på et brett du får plass til i kjøleskap. Dypp barene i smeltet sjokolade før du legger de på bakepapiret. Barene er enkle å løsne fra bakepapir når sjokoladen er stivnet.
  • Smelt hvit sjokolade over vannbad.
  • Hell sjokoladen i en plastpose. Hold gjerne posen under kaldt vann, slik at sjokoladen blir litt fastere. Klipp et lite hull i hjørnet av posen. Sirkle sjokoladen over barene. Dersom du ønsker kan du strø over litt hakket peanøtt før du sirkler over sjokolade.
  • Sett brettet i kjøleskapet. Barene er spiseklar når sjokoladen har stivnet.

Næringsinnhold

Kalorier: 306kcal | Karbohydrater: 6,9g | Protein: 6,2g | Fett: 26,4g