Lavkarbo peanøttbar

Peanøttbar til alle sjokolade- og peanøttelskere der ute!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Lavkarbo peanøttbar er en nydelig sjokoladebar med smak av sjokolade, karamell og peanøtter. Den kan minne om Snickers på smaken. Her får du en god blanding av det søte og det salte, som er en kombinasjon de fleste elsker.

Baren har en kjerne med to ulike lag. Et lag med fast peanøttmasse og et lag med myk karamell. Baren lages i en matboks eller lignende og kuttes opp i ønsket størrelse når karamellen har stivnet. Barene dekkes til slutt med smeltet sjokolade og toppes gjerne med salte peanøtter for enda mer av det gode.

Du kan bruke den sukkerfrie sjokoladen du foretrekker. Vi har brukt tights.no sin sukkerfrie sjokolade uten maltitol, og syntes denne passer godt sammen med de andre smakene i konfekten.

Vi har også oppskrift på en liten søt konfektbit med smak av sjokolade og peanøtt. Sjekk ut vår populære oppskrift på lavkarbo peanøttkonfekt. Prøv også vår supegode lavkarbo proteinbar – karamell, pekannøtt og hvit sjokolade, som du ser avbildet under.

Er du interessert i flere oppskrifter på godsaker som er rask å lage? Du finner alle våre raske godsaker her.

Lavkarbo proteinbar

Lavkarbo proteinbar

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo peanøttbar

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO PEANØTTBAR

5 fra 1 stemme
Pin Vurdering
Tid: 3 timer
Antall: 1 batch (1 batch gir ca. 12 barer)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 306kcal | Karbohydrater: 6,9g | Protein: 6,2g | Fett: 26,4g
Allergener
Melk
Peanøtter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Peanøttfyll

Karamellfyll

Sjokoladetrekk

Fremgangsmåte

Peanøttfyll

 • Bland alle ingrediensene til en jevn og fast masse. Trykk peanøttfyllet ned i en passende form som er kledd med bakepapir eller aluminiumsfolie. Massen skal toppes med karamell, boksen du bruker må derfor ha plass til karamell på toppen uten at det renner over.
 • Sett boken i kjøleskap mens du lager karamell.

Karamellfyll

 • Bland alle ingrediensene, unntatt peanøtt, i en medium stor kjele og kok opp. Kok massen i ca. 30 minutter. Det skal boble litt, men sørg for at den ikke koker for mye da den lett kan skille seg. Rør om av og til.
 • Trekk karamellmassen vekk fra platen når du ser at den har tyknet litt. Tilsett hakket peanøtt.
 • Hell karamellblandingen over peanøttfyllet du har satt i kjøleskap. Sett tilbake i kjøleskapet og la karamellen stå til kjøling i minimum 1.5 time, til den har stivnet.
 • Ta baren ut av formen. Skjær den i barer i den størrelsen du foretrekker.

Sjokoladetrekk

 • Smelt sjokolade over vannbad.
 • Legg bakepapir på et brett du får plass til i kjøleskap. Dypp barene i smeltet sjokolade før du legger de på bakepapiret. Barene er enkle å løsne fra bakepapir når sjokoladen er stivnet.
 • Smelt hvit sjokolade over vannbad. Hell sjokoladen i en plastpose. Hold posen under varmt vann, slik at sjokoladen blir litt fastere i posen. Klipp at et lite hull i hjørnet av posen. Sirkle sjokoladen over barene. Dersom du ønsker kan du strø over litt hakket peanøtt før du sirkler over sjokolade. Sett til kjøling.
 • Sett brettet i kjøleskapet. Barene er spiseklar når sjokoladen har stivnet.

Viser 2 kommentarer
 • Heidi Katrine Matre
  Svar

  Jeg har laget denne to ganger og har litt problemer med å få passe tykk karamell. I første runde ble den kokt for lenge og skilte seg, men når jeg slo av fettet som hadde dannet seg, så ble den egentlig veldig bra og den stivnet godt og var enkel å dyppe i sjokolade. I runde to som jeg kokte 30-40 min var karamellen lysere, men var alt for klissete til å skjære opp, så endte med å måtte skrape av karamellen og koke den mer.. og da skilte den seg så vidt igjen.

  Noen som vet hvilken temperatur karamellen skal ha for å være passelig?

  • Stina Nilsen
   Svar

   Så kjedelig når det ikke går som man ønsker. Jeg ville forsøkt med en annen gryte, en gryte med medium størrelse slik at karamellen får en jevn varme fra platen. Ikke la det fosskoke, men la det putre helt til du får en tykkere masse. Rett temperatur er 120 grader. Håper du får det til neste gang. Alle gode ting er tre:D

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift
Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search