Gå tilbake
+ porsjoner
Pølse og stappe

Lavkarbo pølse og sellerirotstappe

Allergener: Melk, Selleri
Tid: 20 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 577kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 350 g pølse med høy kjøttprosent
  • 2 sjalottløk
  • Meierismør til steking
  • Hjemmelaget lavkarbo ketchup evt. kjøpt ketchup uten tilsatt sukker, til servering

Sellerirotstappe

  • 350 g sellerirot
  • 200 g blomkål
  • 3 ss meierismør
  • 1-2 ts Dijon sennep
  • Salt og pepper
  • Muskat
  • Finhakket fersk gressløk til topping (valgfritt)

Fremgangsmåte

  • Kutt pølsen i mindre biter. Kutt sjalottløk i terninger.
  • Varm smør i en stekepanne til medium varme. Stek pølsebitene sammen med sjalottløk, frem til løken er gyllen.
  • Rens selleriroten og kutt i små terninger. Kutt blomkål i små buketter og stilken i terninger. Legg i en kjele og fyll med vann. Kok opp og la koke til grønnsakene er møre, ca. 10 minutter.
  • Hell av vannet. Tilsett smør og lag en jevn puré ved hjelp av en stavmikser. Smak til med Dijon sennep, muskat, salt og pepper.
  • Rør pølsebitene og stekt løk inn i stappen. Server med ketchup og gressløk etter ønske.

Næringsinnhold

Kalorier: 577kcal | Karbohydrater: 12,3g | Protein: 22g | Fett: 46g