500gseterrømme(lett rømme kan også brukes for færre kalorier)
2ssmeierismør
1dlvann
1klypesalt
2tsjohannesbrødkjernemel (jbk) evt. halv mengde xanthan gum, selges på helsekostbutikk
0,5-1dlkremfløte
Toppingforslag
Sukrin:1eller en annen søtning
Meierismør
Kanel
Spekemat
Fremgangsmåte
Kok opp rømme, vann, meierismør og salt i en kjele.
Dryss over jbk mens du rører godt. La grøten koken i noen minutter og se om den tykner tilstrekkelig, hvis ikke tilsetter du litt mer jbk.
Tilsett fløte, litt etter litt til du oppnår ønsket konsistens. Rømmegrøten tykner når den småkoker. Dersom den blir for tykk eller tynn, regulerer du dette ved å spe med fløte eller jbk.
Server lavkarbo rømmegrøt med kanel, søtning, smørøye og spekemat.