5 dråpervaniljeessensevt. vaniljepulver etter smak
0,5tsxanthan gum
Glasur og topping
30gkremfløte
70gkremost naturell
35gSukrinmelis
2sseggehvite
Kokosmasse
Fremgangsmåte
Boller
Ha cottage cheese, kremfløte, smeltet smør og egg i en blender. Kjør til en helt jevn og klumpfri røre.
Bland alt det tørre i en bakebolle. Hell den jevne cottage cheese-blandingen over de tørre ingrediensene. Rør godt sammen til en fast, men formbar deig. La deigen hvile i 5 minutter for å tykne. Dersom den føles for tørr og sprekker, tilsett litt mer væske til konsistensen er myk og smidig.
Rull deigen til en jevn pølse på kjøkkenbenken og del den i like store emner. Fukt hendene med litt olje eller vann hvis deigen er klissete. Form hvert emne til en rund bolle og legg dem på et bakebrett med bakepapir.
Fyll vasken med varmt vann og plasser brettet over. Dekk bollene med plastfolie og et kjøkkenhåndkle for å skape et lunt miljø. La bollene heve i minst 45 minutter.
Forvarm ovnen til 175 grader (over- og undervarme).
Lag vaniljekrem mens bollene hever.
Legg 1 ss vaniljekrem i gropen av bollen, når de er ferdig å heve. Du skal bare bruke halvparten av vaniljekremen. Resten av kremen skal på etter at bollene har vært i ovnen halve steketiden. Med denne metoden får du saftig vaniljekrem.
Stek på midterste rille i stekeovnen i 30-35 minutter, totalt. Etter 20 minutter tar du ut brettet og legger resten av vaniljekremen på bollene. Stek videre til bollene er gyllen.
La bollene avkjøles på rist.
Vaniljekrem
Bland alle ingrediensene til vaniljekremen i en kjele. Varm sausen opp til kokepunktet mens du rører hele tiden. Sausen skal tykne, slik at den blir like tykk som vaniljekrem skal være. Dette tar ca. 15-20 minutter.
Dersom sausen ikke tykner tilstrekkelig, tilsetter du litt mer xanthan gum. Sausen vil tykne når den kjølner. Dersom sausen blir for tykk kan du spe den med litt kremfløte.
Glasur og topping
Pisk sammen alle ingrediensene til glasuren, unntatt kokosmasse. Glasuren skal være litt flytende, og mer flytende enn hva du er vant til med en ordinær melisglasur.
Dypp bollen i glasuren før du dypper den i en skål med kokosmasse. La glasuren stivne før du serverer bollen.
Merknader
Lavkarbo skoleboller oppbevares i kjøleskap eller i frys.