Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo solsikkekjeks med sjokolade. Foto, Marie Gundersen.

Lavkarbo solsikkekjeks med sjokolade

Allergener: Ingen
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 6 kjeks
Kalorier: 150kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 60 g solsikkekjerner
  • 30 g SukrinSirup gold
  • Maldonsalt

Topping

  • 85 g mørk sjokolade uten sukker eller melkesjokolade uten sukker
  • 1 ts kokosolje
  • 1 ss kokosflak (valgfritt)

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 grader over- og undervarme.
  • Bland sammen solsikkekjerner og sirup i en bolle.
  • Dekk et stekebrett med bakepapir. Bruk en spiseskje til å forme kjeks på brettet. Strø over maldonsalt.
  • Stek midt i stekeovnen i 12-15 minutter, til de er gyllen.
  • Avkjøl kjeksene på brettet.
  • Smelt sjokoladen sammen med kokosolje over vannbad.
  • Dypp de avkjølte kjeksene i den smeltede sjokoladen og strø over et par knuste kokosflak for ekstra smak og pynt.
  • La stå i kjøleskapet i ca. en time før servering.

Næringsinnhold

Kalorier: 150kcal | Karbohydrater: 2,1g | Protein: 3g | Fett: 12g